SZTE Info

Ülőröplabda-torna lesz a Topolyán

 
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Szeptember első hétvégéjén az SZTE Topolya sori sportcsarnokában rendezik meg a II. Verba László Nemzetközi Ülőröplabda-tornát. A mérkőzések szombaton 14 órakor kezdődnek, a vasárnapi találkozókat pedig a délelőtt folyamán rendezik meg. A csapatok körmérkőzéses rendszerben döntik el a torna rangsorát.
A sportesemény lebonyolításáról honlapunkat Petró János, a Szegedi Egyetem lap munkatársa, az egyik főszervező, egyben a Csakazért SE Szeged (Ülő Bikák) játékosa tájékoztatta, aki elmondta, hogy a tornára hét csapat kapott meghívást. A rendező szegedi gárdán kívül a magyar ülőröplabda-bajnokság három élcsapata – a Vác, a Nyíregyháza és a Szombathely –, illetve három boszniai szerb gárda. Közülük a legerősebbnek minden bizonnyal a Boszniai Szerb Köztársaság válogatottja bizonyul majd.
 
SZEGY
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.