SZTE Info

Elkaszálták az SZTE-Szedeákot

Komoly ellenféllel találta magát szemben az SZTE-Szedeák az NB I/B csoportos férfi kosárlabda-bajnokság Keleti csoportjának 8. fordulójában. Három negyedik remekül tartották magukat az egyetemisták, a végére azonban felőrölték őket a vendéglátó Óbudai Kaszások.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az edzőváltáson átesett szegedi fiúk a múlt fordulóban végre megszerezték második győzelmüket, de ha tartani akarták a Bonifert Domonkos vezetőedző által kidolgozott felzárkózási tervet, akkor az Óbudai Kaszások otthonában sem volt szabad feltartott kézzel a pályára menniük. A feladat nem ígérkezett könnyűnek, hiszen szemben az SZTE-Szedeák 2/5-ös mérlegével a Kaszások 5/2-es mutatóval álltak a tabellán.
Sajnos nem sikerült a bravúr a szombati találkozón, hiszen habár három negyeden át nagyszerűen küzdött a szegedi alakulat, a végét a hazaiak bírták jobban, s a végjátékban a maguk javára döntötték el a találkozót.
A férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport 8. fordulójában:Óbudai Kaszások - SZTE-Szedeák 87-70 (20-21, 20-17, 20-17, 27-15). SZTE-Szedeák: Simándi 14/6, Rezák 1, Nagy A. 18, Kovács 16/6, Kukla 10. Csere: Trényi 9, Fülöp 1, Magyar 1. Edző: Bonifert Domonkos.
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

esza_felso

SZTEmagazin

2020. május 26.

IMG_9666

Marton Ákos Barnabás és Vinkó Leó fiatal festőművészek, mindketten a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar rajz szakán végeztek. Évek óta alkotnak együtt, és dekorálnak: szórakozóhelyeken, fürdőben és épületek hatalmas tűzfalain csodálhatjuk meg monumentális munkáikat. Az alkotópárossal aktuális megbízásuk helyszínén beszélgettünk.

SZTEtelevízió

2019. augusztus 07.

kiemelt_Berenyi_Antal

Berényi Antal, az SZTE Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézet adjunktusa és kutatócsoportja azonosította azt az agyterületet, amely azoknak a ritmusoknak a keletkezéséért felelős, amelyek alvás közben a rövidtávú memóriából áttöltik az emléknyomokat a hosszú távú memóriába. A felfedezés segít annak a megértésében, miként tudunk emlékezni. Azt is felderítették, hogy a különböző epilepszia-típusok hogyan alakulnak ki az agyban. A kutatócsoport munkájáról dokumentumfilmben mesél az SZTE agykutatója.