Bezár

Hírarchívum

japan_nyelv_0903

Ismét lehet japán nyelvet tanulni az SZTE-n

Ismét lehet japán nyelvet tanulni az SZTE-n

2024. szeptember 03.
2 perc

Az SZTE Idegennyelvi Kommunikációs Intézet a 2024/2025-ös tanév első félévétől felmenő rendszerben kezdő japán nyelvi kurzust indít. A Japán Alapítvány támogatásával induló kurzust előfeltételek nélkül vehetik fel a hallgatók, a részletekről pedig a beiratkozás alatt is érdeklődhetnek a TIK-ben.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2024/2025-ös tanév őszi félévétől japán nyelvi kurzus indul a Szegedi Tudományegyetem Idegennyelvi Kommunikációs Intézetében. A heti 2x90 perces kurzust teljesen kezdők számára hirdették meg, a hallgatók előfeltételek nélkül, kreditekért vehetik fel az órát. A kurzusra a Neptun Tanulmányi Rendszerben lehet jelentkezni az Egyéb szabadon választható tárgyak opció kiválasztásával a kurzusfelvételi időszakban.

Korábban is lehetett a SZTE-n japánul tanulni, azonban 2021-ben ez a lehetőség megszűnt. 2024-ben egyeztetések kezdődtek a SZTE és a Japán Nagykövetség között, melynek eredményeként szeptembertől újra elindul – egyelőre még csak kezdők számára – a japán nyelv oktatása. A várható érdeklődésre való tekintettel a tervek szerint a jövő tanévben már két nyelvtudási szinten indulnak majd csoportok, hogy a nyelvtanulást most kezdő hallgatók folytatni tudják tanulmányaikat.

japan_nyelv2_0903

A beiratkozáskor kvízjátékkal és apró ajándékokkal várják a hallgatókat az IKI munkatársai. Fotó: SZTE IKI

A TIK-ben rendezett beiratkozás ideje alatt az érdeklődők az IKI standjánál tájékozódhatnak a nyelvi kurzusokkal kapcsolatban, így a japán órákról is ott kaphatnak bővebb információt. A beiratkozás során a nyelvtanuláshoz kapcsolódó kvízeket megoldó hallgatók ajándékokat kapnak, így a japán nyelv és kultúra iránt érdeklődők a felkelő nap országáról szóló kérdések megválaszolásáért szintén kis meglepetésre tehetnek szert.

A Japán Alapítvány támogatja a kurzus indulását, szakmai segítséget nyújt, és a résztvevők számára apró figyelmességként a tanulást segítő mappákat is küldött.

SZTE IKI

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek