Bezár

Hírarchívum

A_jovobe_tekint_a_Mentorhalo_tavaszi_zaroeloadasa

A jövőbe tekint a Mentorháló tavaszi záróelőadása!

A jövőbe tekint a Mentorháló tavaszi záróelőadása!

2024. június 07.
2 perc

Június 10-én, hétfőn este izgalmas témával és kivételes felkészültségű előadóval érkezik a Mentorháló 2024-es tavaszi évadának záróelőadása! A programsorozat vendége a mesterséges intelligencia világának vezető hazai szakembere, dr. Rab Árpád trend- és jövőkutató!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az előadás címe: A jövőt MI formáljuk!

Az előadás időpontja: 2024. június 10. hétfő 18.00

Az előadó: dr. Rab Árpád trend- és jövőkutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Információs Társadalom Kutató Intézetének tudományos főmunkatársa, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi docense, a mesterséges intelligencia világának vezető hazai szakembere

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Az előadás mottója: A mesterséges intelligenciáról közérthetően!

Miért ilyen a világunk, amilyen, és merre tart?
Milyen kihívások várnak ránk a következő években, évtizedekben, és ebben milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának?
Mit látunk, amikor a technológia tükrébe nézünk, és hogyan használjuk okosan, értékteremtően a mesterséges intelligenciát?

Trendekről, forgatókönyvekről, jövőállóságról, emberi és mesterséges intelligenciáról beszélgetünk és gondolkodunk közösen.

Dr. Rab Árpád a mesterséges intelligencia világának vezető hazai szakembere. Végzettsége szerint kulturális antropológus, néprajzos, szociológus, aki két évtizedes tapasztalattal rendelkezik az információs társadalom kutatásának és oktatásának területén. Évekig dolgozott az UNESCO információs társadalom szakértőjeként. 15 évig dolgozott a BME Információs Társadalom és Trendkutató központjában, 8 évig igazgatója is volt.

A jövőt MI formáljuk! c. előadásában a mesterséges intelligencia és az ember jövőbeli együttműködésének fontosságáról és lehetőségeiről fog mesélni.

Jegyek személyesen az IH Rendezvényközpontban és online, a https://jegyek.ihrendezvenykozpont.hu/event/RABARPAD240610 oldalon kaphatók. További infó: https://www.ihrendezvenykozpont.hu/programok/programok/dr-rab-arpad-a-jovot-mi-formaljuk.html

Erre az előadásra a Szegedi Tudományegyetem dolgozói és hallgatói SZTE-kártya felmutatásával kedvezményes jegyeket vásárolhatnak a rendezvény helyszínén, az IH Rendezvényközpontban.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek