Bezár

SZTEhírek

web_sorrendmodositas

Július 16-ig lehet sorrendet módosítani a felvételi eljárásban

Július 16-ig lehet sorrendet módosítani a felvételi eljárásban

2024. július 09.
2 perc

Idén mintegy 120 ezren jelentkeztek valamilyen egyetemre vagy főiskolára Magyarországon. Kevesebb, mint három hét múlva kihirdetik az idei ponthatárokat, és kiderül, kit melyik szakra vettek fel. Addig is lehetnek még tennivalók az E-felvételi rendszerben, ahol a hiányzó dokumentumokat 2024. július 10-ig pótolhatják a felvételizők. A sorrendmódosítás határidejét meghosszabbították, így a jelentkezők 2024. július 16-ig – a felvételi időszakában egyetlen alkalommal – változtathatnak a megjelölt intézmények sorrendjén.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szakál Péter, az SZTE oktatási igazgatója az M1 Híradóban elmondta, az SZTE több mint 400 szakot hirdetett meg idén, amelyekre 32 ezren jelentkeztek, 8435-en első helyen jelölték meg a szegedi egyetem valamely szakját. Hagyományosan népszerű szak az általános orvos, a jogász, a pszichológia, a biológia, a programozó informatikus szak, illetve a gazdasági képzési területre is sokan jelentkeztek. Szegeden a pedagógusképzés szintén közkedvelt, erre a területre több mint 3200-an jelentkeztek.

szakalpeter_m1_20240705

Szakál Péter, a Szegedi Tudományegyetem oktatási igazgatója

A jelentkezési sorrend módosítására az eljárás során egyetlen alkalommal van lehetőség, 2024. július 16-ig az E-felvételi Sorrendmódosítás menüpontjában. Itt jelennek meg a jelentkező által megadott képzések, amelyek a mellettük lévő kis nyíl ikonnal sorolhatók lejjebb vagy feljebb a képzések között. A sorrendezés után a Mentés gombra kattintva véglegesíthető az új jelentkezési sorrend, ezután már nem lehet tovább módosítani. Bővebb információk az SZTE felvételi oldalán!

Fontos, hogy csak a jelentkezéskor megadott szakokat lehet mozgatni – nem lehet új képzést megjelölni, vagy meglévő jelentkezési helynél intézményt, szakot változtatni! Két kivétel van: módosítható a jelentkezési hely szerinti telephely (ha az intézmény, szak, képzési szint és munkarend azonos), illetve, ha egy jelentkezési helynek csak az egyik finanszírozási formáját jelölte meg a jelentkező, utólag felveheti annak másik finanszírozási formáját is. Ezt a lehetőséget érdemes kihasználnia a jelentkezőknek – emelte ki az oktatási igazgató.

Az SZTE Pontkalkulátor továbbra is rendelkezésére áll minden felvételizőnek, ennek segítségével könnyen kiszámítható, hogy várhatóan ki mennyi pontot ér el a Szegedi Tudományegyetemen.

PontOtt_Parti_W-4816

Július 24-én várjuk együtt a felsőoktatási felvételi ponthatárok kihirdetését! Erre a napra a Szegedi Tudományegyetem idén is Pont Ott Partival készül. A Dugonics téren, az SZTE központi épülete előtt óriáskivetítőn élőben mutatjuk meg a ponthatárokat, majd a remélhetőleg sikeres felvételit Carson Coma-koncerttel ünnepelhetik meg a leendő egyetemisták 20.30-tól. A Pont Ott Parti programja itt olvasható.

SZTEinfo

Fotó: pexels.com, Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek