Bezár

Hírarchívum

collectiefwalden_szelcsendelet

34. alkalommal is várja a THEALTER a színházkedvelőket

34. alkalommal is várja a THEALTER a színházkedvelőket

2024. július 25.
2 perc

Változatos programokkal várják az érdeklődőket 2024. július 27. és augusztus 2. között a 34. THEALTER fesztiválon. A hétnapos szegedi színházi seregszemlén többek között klasszikus meséből kibomló kortárs bábszínház, nézőmozgató vitaszínház és Reisz Gábor filmrendező színházi előadása is megtekinthető lesz.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Július 27-én egy különleges előadással indul a 34. THEALTER. A Collectief Walden előadásában lesz látható a Szélcsendélet című szabadtéri sétaelőadás, amit másnap még két alkalommal is lesz lehetőség megtekinteni. Ezt követi a Régi Zsinagóga kertjében a fesztivál megnyitója, amit egy ősbemutató követ: a Trafó és a MASZK Egyesület koprodukciója Kárpáti Péter Térkép a túlvilágról című előadása, amelyben az író mellett Tóth Ildikó és Zsótér Sándor is színpadra lép.

A bábelőadások kedvelői sem fognak unatkozni, mert két különleges bábjáték is érkezik Szegedre, amelyek ismerős történeteket mesélnek el rendhagyó módon. A szombathelyi Mesebolt Bábszínházból a Szegény Dzsoni és Árnika jön Kovács Géza delikát rendezésében, míg a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági és Gyermekszínház és a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem Móricz Zsigmond Árvácskáját dolgozza fel Vidovszky György rendezésében.

TEALTER_2024_plakat_kicsi_web

Különleges élményt ígérnek a szegedi kötődésű előadások is. A Homo Ludens Project Pygmalion kosara a magyar panaszgént közösen kiiktató produkció lesz, amelynek egyik alkotója Benkő Imola Orsolya, a Homo Ludens Project művészeti vezetője, valamint az SZTE BTK magyar-színháztudomány szak és az SZTE Színház- és Drámatudomány OT szak oktatója. A Szegedi Nemzeti Színház pedig Kooperáló Színházpedagógiai Alkotótér provokatív vitaszínházzal jelentkezik: ez a Minden ember halandó.

Reisz Gábor előadása is látható lesz a 34. THEALTER fesztiválon. A nemzetközi hírű filmrendező legutóbb a Magyarázat mindenre című filmjével számos fesztiváldíjat elnyert, de most a KV Társulattal közös munkáját láthatjuk, a Nem beszélve arról, hogy… című előadást.

További részletek és információk megtalálhatóak a THEALTER honlapján.

Mátó Gábor

Borítókép: A Collectief Walden előadásában lesz látható a Szélcsendélet című produkció. Fotó: THEALTER

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

    Kapcsolódó hírek