Bezár

Hírarchívum

Nyito_palyazat_pexels-angela-roma-7319307

Pályázat a szegedi zsidóság kulturális örökségének megőrzésére

Pályázat a szegedi zsidóság kulturális örökségének megőrzésére

2024. február 29.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem hallgatóit szólítja meg a Holtzer-Horváth-Lindberg Alapítvány pályázati felhívása. Ezzel az alapítvány felelevenít egy hagyományt: az SZTE egy kiváló, emberi és kisebbségi témákkal vagy jogokkal foglalkozó hallgatóját támogatja. A pályaműveket 2024. április 30-ig várják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Írásművel, mini filmmel, művészeti alkotással pályázhatnak a Szegedi Tudományegyetem hallgatói a Holtzer-Horváth-Lindberg Alapítvány támogatására. Az alapítvány egyik célja a 19-20. század fordulóján működő elődszervezet hagyományának a felelevenítése: egy-egy kiváló diák támogatása. Az újraindított pályázati felhívással emberi és kisebbségi témákkal vagy jogokkal foglalkozó nappali tagozatos egyetemistákat szólít meg a Holtzer-Horváth-Lindberg Alapítvány.

Oklevelet és 150.000 forint ösztöndíjat is kaphat az az egyetemista, akinek az alábbi témakörök valamelyikéről szóló pályaművét a legjobbnak tartja a Holtzer-Horváth-Lindberg Alapítvány kuratóriuma. Négy témakör közül lehet választani.

Interjút várnak a holocaust 80. évfordulójához kapcsolódó szegedi, vagy a dél-alföldi régióhoz kapcsolódó történetről, például egy túlélővel készített vagy egy zsidók mentésében, segítésében résztvevő személlyel beszélgetve. A Szegedi Zsidó Hitközség valamikori árvaházához kapcsolódó pályamű; illetve Szegeden, vagy a dél-alföldi régióban élő kisebbségi, hátrányos helyzetű felnőttek, gyermekek segítését szolgáló projekt; továbbá a szegedi és dél-alföldi zsidóság kulturális örökségének feltárását bemutató projekt ugyancsak a támogatásra méltó témák közé tartozik.

A pályázatot 2024. április 30-ig elektronikusan az hhl-alapitvany@hotmail.com címre kell benyújtani, „HHL-pályázat” tárgy megjelölésével. Az 50-150 ezer forint egyösszegű ösztöndíjat 2024. május 30-ig kapják meg a legjobb pályaművek készítői.

A Holtzer-Horváth-Lindberg Alapítvány „A szegedi zsidóság kulturális örökségének megőrzésére” című pályázati hirdetménye itt elérhető.

SZTEinfo

Illusztráció: Pexels

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek