DSC_0221szaok_felveteli1

Szóbeli felvételi meghallgatást tartottak a szegedi orvosi karon

A felvételizőknek és a felvételiztetőknek is újdonság volt az orvoskarokon ismét bevezetett szóbeli meghallgatás. Tartalmát tekintve teljesen megújult a program, hiszen nem szakmai tantárgyakból tettek fel kérdéseket, hanem a motivációs témakörön kívül szituációs feladatokban is próbára tették a jelentkezőket.

A négy magyar orvosképző kar hosszas előkészületek és részletes egyeztetések után állapodott meg az egységes tartalomról. Ezen felül külön jelentős kihívást jelentett az esemény megszervezése. 2024. április 20-án, szombaton egyetlen nap alatt zajlott le a meghallgatás, 488 diák kapott meghívást 27 bizottság elé, amelyeknek klinikus, oktató, medikus és adminisztratív tagjai is voltak.

 szobeli_felv_diakok

A Banga Ilona Egészségtudományi Képzési Központ adott helyet a rendezvénynek, ahová a felvételizők jelentős része szüleivel érkezett. Számukra a központ aulája volt a várakozási és az elválási pont. Az egyes időetapokra érkező középiskolások az AudMed előadóban kaptak megnyugtató felkészítést, és onnan kísérték őket a bizottságok elé.

A kísérők a várakozás ideje alatt megtekinthették a Skills Központ mentőautó szimulátorát, a karról készült ismeretterjesztő filmeket, a Szegedi Orvostanhallgatók Egyesülete pedig újraélesztés bemutatót tartott, amelyen a vállalkozó kedvűek ki is próbálhatták tudásukat. A SZOE standjánál lehetőség nyílt kötetlen beszélgetésre az egészségről.

szaok_felveteli3

Öröm volt látni, ahogy a belépéskor néha megszeppent arcokon kifelé már fülig érő mosoly volt a jellemző. Néhány vélemény tőlük:

„Az elején még nagyon izgultam, de a bizottság kedves volt, így összességében nagyon jól éreztem magam.”

„Kicsit meglepődtem a szituációs feladaton, nem ilyenre számítottam, de úgy érzem, sikerült jól megoldanom.”

„Nagyon jól éreztem itt magam a szüleimmel együtt, örülök, hogy ide jelentkeztem első helyen.”

A bizottsági tagoktól azt hallottuk, hogy kevés kivételtől eltekintve felkészült, rátermett diákokkal beszélgettek.

szaok_Felveteli2

A nap végén, az eredmények kiértékelése után Dr. Lázár György professzor, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar (SZAOK) dékánja minden munkatársnak megköszönte a rendezvény sikere érdekében tett erőfeszítéseit. Az esemény hozzájárult az SZTE SZAOK hírnevének növeléséhez.

Szöveg és fotó: SZTE SZAOK


esza_felso

Számold ki a pontjaid!Pontkalkulator_grafika

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Stricz_Walter_kicsiStricz Walter – ÁJTK, jogász

Hogy miért az SZTE? Egyrészt kézenfekvő választás volt dél-alföldi lakosként, másrészt nagyon jókat hallottam magáról az intézményről is. Úgy gondolom, hogy világszínvonalon is ez egy kiemelkedő egyetem, nagyon jó szakmai képzést nyújt a hallgatóknak. Véleményem szerint, aki a mi egyetemünket választja, az egy piacképes diplomát szerezhet, ezután pedig nagyon jó állásokra pályázhat. Kiemelném saját tapasztalataim alapján, hogy magas szakmai kvalitásokkal rendelkező tanári kar áll a hallgatók rendelkezésére, az oktatók többsége készséggel segít azoknak a diákoknak, akik érdeklődnek az adott téma, terület iránt.


Juhasz_Zsolt_kiemeltJuhász Zsolt - GTK, gazdálkodási és menedzsment

Azért választottam Szegedet, mert hiába nagy egyetemvárosról van szó, mégis nagyon otthonosnak éreztem a hangulatát minden korábbi látogatásom során. Nagyon jó, hogy minden közel van a városban, és egy-egy jó buli után egyszerűen hazajuthatok. Nagyon jó a közösség is itt, mindenki nagyon barátságos.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *

  • július 10.
    Egész napos
    A jelentkezés óta megszerzett és a pontszámításhoz nélkülözhetetlen, vagy többletpontokat igazoló dokumentumok pótlására előreláthatóan április második felétől legkésőbb 2024. július 10-ig lesz lehetőség. A pontszámítás kizárólag az E-felvételi rendszerébe megfelelő módon feltöltött dokumentumok alapján történik. Ezért kifejezetten fontos odafigyelni arra, hogy a szükséges dokumentumok megfelelően legyenek feltöltve.