Bezár

Hírarchívum

egyszerreegybeszeljen

Turi Tímea: Egyszerre egy beszéljen

Turi Tímea: Egyszerre egy beszéljen

2023. szeptember 27.
2 perc

A padból a sorok mögé. Hetente megjelenő könyvajánló SZTE-s szerzők tollából származó művekről. Minden héten mutatunk egy könyvet, amelyre érdemes odafigyelni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Nem felejtettem el, honnan jöttem

csak nem akarok

visszamenni.”

 

Turi Tímea 2008-ban végzett a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán kommunikáció és magyar szakon. 2004-től a Szegedi Egyetem című hetilap munkatársa. A Magyar Rádió külsős újságírójaként dolgozott. 2012-től a Magvető Könyvkiadó szerkesztője, 2017-től főszerkesztője. Egyszerre egy beszéljen című verseskötete 2023-ban jelent meg a Prae Kiadó gondozásában.

Ebben a kötetben Turi Tímea olyan témákat érint, amelyekről sokszor hallgatunk, vagy csak felszínesen érintünk. Korábban mesélt azokról a dolgokról, amelyekről nem beszélünk (a kötet 2014-ben jelent meg). Az „Egyszerre egy beszéljen” olyan líra, amely az emberi tapasztalatok mélységeit mutatja be, miközben a hétköznapi életben gyökerező problémákat is megmutatja nekünk. A kötet lapjain bibliai és mitológiai témák, vallási kérdések, emberi kapcsolatok, férfi és női szerepek egymás mellé fonódnak, teremtve ezáltal olyan terepet, ahol múlt és jelen találkozik. Ismét olyan kérdésekre keresi a választ, amelyekről ritkán beszélünk, vagy amelyek a zajos világunkban könnyen elvesznek. Fontos szerepet kap az anya-gyermek kapcsolat is, az elvárások súlyát és a járvány kérdéseit boncolgatja. A költő arra ösztönöz bennünket, hogy a XXI. század zajos világában is találjuk meg a fontos hangokat. Nemcsak a kommunikáció mélyebb szintjeiről szól, hanem arról is, miként találjuk meg a csendet és a hitet az információk tengerében.

Köszönjük a recenziós példányt a PRAE Kiadónak!

Lázárné Csernus Anikó

SZTE Alma Mater

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek