Bezár

Hírarchívum

hatvany-20

Megtekinthető Hatvany Viktória kiállítása az SZTE ÁJTK épületében

Megtekinthető Hatvany Viktória kiállítása az SZTE ÁJTK épületében

2023. szeptember 14.
2 perc

Egykori hallgatóját, Hatvany Viktóriát szeptember 13-án ünnepélyes megnyitóval üdvözölte a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kara. Az SZTE ÁJTK alumnusának a kiállítása egy teljes hónapig megtekinthető a jogi kar aulájában, ahol számos különleges festményt csodálhatnak meg az érdeklődők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Megtelt a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar épülete szeptember 13-án Hatvany Viktória kiállításának a megnyitóján. Az eseményt a kar dékánja, Prof. Dr. Görög Márta nyitotta meg, aki elmondta, hogy ez a kar első művészeti kiállítása.

hatvany-05

– A mai napig úgy érzem, hogy ez az épület nem más, mint a csodák palotája. A csodák palotája, mert csodás tanároktól és professzoroktól tanulhattunk, és csodás barátságok kötődtek, akkor, amikor még egyetemisták voltunk. Most, amikor ennek a karnak vagyok az oktatója, továbbra is úgy érzem, hogy ez az épület a csodák palotája, hiszen kiváló oktatók és kutatók működtetik ezt a jogi kart, és csodás tehetséges hallgatóink vannak – mondta el a megnyitón Prof. Dr. Görög Márta.

hatvany-03

A jogi kar épülete szeptember 13-án további csodákkal bővült Hatvany Viktória festményeinek köszönhetően. Az SZTE ÁJTK egykori hallgatójának első kiállítását Zuglóban rendezték a Stefánia palotában, majd ezt követően számos hazai és nemzetközi galériában is feltűntek a festményei, többek között Franciaországban, Németországban, Svájcban, Japánban, Romániában, valamint az Amerikai Egyesült Államokban is. Most az előző tanévben megújult jogi kar épületében egy hónapig lehetősége van az érdeklődőknek megtekinteni Hatvany Viktória alkotásait.

– Büszkék vagyunk arra, hogy Hatvany Viktóriát alumnusaink között köszönthetjük és üdvözölhetjük, és örülök annak, hogy ez az aula is teret biztosíthat a kiállításának – tette hozzá a jogi kar dékánja.

A megnyitó beszéd után Hatvany Viktória körbevezette a közönséget a jogi kar aulájában, ahol számos festményéhez fűződő élményt és emléket osztott meg az érdeklődőkkel. A kiállításon olyan alkotások is megtalálhatóak, amelyeket Hatvany Viktória még gyerekként készített különböző pályázatokra.

– Az én egyetemi történetem 1996-hoz húzódik vissza. Felteheti mindenki a kérdést, hogy művészként mit kerestem a jogi karon. Ennek nagyon hosszú a története, de mint minden festőművész nekem is már gyerekkoromban mindig festékes volt a kezem. Éjjel nappal festettem, alkottam – mesélt a festészet kezdetéről Hatvany Viktória.

hatvany-11

A jogi kar alumnusa kamaszként saját magától tanult meg festeni és rajzolni. Így sikerült létrehoznia a különleges egyéni világát. Elmondta, hogy akkor még nem voltak olyan lehetőségek, mint ma, így sokszor vért izzadva alkotta meg az első vonalakat.

hatvany-17

Akit részletesebben is érdekel az SZTE ÁJTK alumnusának a művészete, az további érdekességeket és információkat olvashat Hatvany Viktória honlapján.

Mátó Gábor

Fotó: Molnár Dóra

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek