Bezár

Hírarchívum

alkonymotel-konyv0913_1920

Simone St. James: Alkony motel

Simone St. James: Alkony motel

2023. szeptember 13.
2 perc

A padból a sorok mögé. Hetente megjelenő könyvajánló SZTE-s szerzők tollából származó művekről. Minden héten mutatunk egy könyvet, amelyre érdemes odafigyelni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

„Ha egyszer igazi veszéllyel kerülnél szembe, vajon mit tennél?”

Simona St. James „The Sundown Motel”, vagyis Alkony motel című könyve egy izgalmas és rejtélyekkel teli regény, amelyben két idősíkon keresztül követhetjük egy fiatal nő és unokahúga nyomozását egy kísérteties szálló titokzatos eseményei körül. A könyv egyik része az 1980-as években játszódik, amikor a 20 éves Viv egy Fell nevű kisvárosban dolgozik éjszakai recepciósként, amelyről azt tartják, hogy szellemek járnak benne. A másik része a közelmúltban, amikor Viv unokahúga, Carly elhatározza, hogy kideríti, mi történt nagynénjével. Ezt a könyvet azok fogják szeretni, akik rajonganak a rejtélyekért, a borzongató sorokért és nem idegenkednek a thriller műfajától. Az írónő remekül építi fel a feszültséget és a titkokat, karakterei összetettek. A regény hátborzongatóan jeleníti meg a kísérteties atmoszférát, gyakran azon kapjuk magunkat, hogy magunkban kérleljük a főszereplőket, „ne menjetek be oda!”. Az utolsó fejezetekre az idősíkok összeérnek pár csavart követően.

A #könyvespolc ajánló igyekszik rendszeresen felhívni a figyelmet a fordítók munkájára, hiszen nélkülük rengeteg könyvet nem olvashatnánk magyarul. Az Alkony motelt Kéri Andrea ültette át magyar nyelvre, aki a Gazdaságtudományi Karon végzett. Egyetemi éveiről nem írunk többet, mert hamarosan interjú formájában mutatja meg sokoldalúságát.

 

Az olvasók nevében ismételten köszönjük a fordítók munkáját, az Agave Kiadónak pedig a recenziós példányt!

 

Lázárné Csernus Anikó

SZTE Alma Mater

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek