Bezár

Hírarchívum

csomagolasmentes

Csomagolásmentes nap a Szegedi Tudományegyetemen

Csomagolásmentes nap a Szegedi Tudományegyetemen

2023. szeptember 27.
2 perc

Október 3-án, 9 óra 30 perctől csomagolásmentes napot szervez a Szegedi Tudományegyetem a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. A nap célja, hogy felhívja az egyetemi dolgozók, diákok és a város polgárainak figyelmét a fenntartható és az egyszerhasználatos csomagolásokat mellőző életmód fontosságára.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Korunk egyik legnagyobb kihívását az a temérdek eldobható csomagolóanyag jelenti, mely nap mint nap a háztartásokban keletkezik. Egy átlagos magyar polgár 2021-ben 416 kg szemetet termelt, és ennek mindössze 34,9%-át hasznosították újra vagy komposztálták.

De mit tehetünk mi a fenntarthatóságért?

2023. október 3-án, a TIK-ben erre a kérdésre adnak válaszokat a szervezők. A rendezvényen a mindennapi élet számos aspektusát veszik górcső alá a mosástól a bevásárláson át a szeméttől való megszabadulásig. Az egyetem oktatói és fenntarthatósággal foglalkozó munkatársai, diákjai mellett az eseményen részt vesznek a Szegedi Komposztfutárok és a Csipetke Csomagolásmentes Bolt is, akik a fenntarthatóbb vásárlás és takarítás, valamint a komposztálás témakörébe avatják be az érdeklődőket.

csomagolasmentes_uj_datum_page-0001

A rangsorokban elért kiemelkedő eredmények is bizonyítják a Szegedi Tudományegyetem elkötelezettségét az ENSZ által megfogalmazott célok elérése felé, legyen szó a társadalmi környezet jólétének növelése érdekében vállalt oktatási, kutatási és szolgáltatási tevékenységekről, a tudás disszeminációjáról, az emberi, társadalmi, kulturális és környezeti értékek megőrzéséről, a társadalmi, gazdasági, környezeti felelősségvállalásról, vagy épp a fenntartható fejlődés támogatásáról. Elengedhetetlen továbbá, hogy a megszerzett tudással azt a városi közösséget támogassuk, amelyben élünk és dolgozunk.

A szervezők ügyességi és társasjátékkal, kvízekkel és többfajta kézműves foglalkozással is készülnek, így mindenki találhat kedvére való tevékenységet, miközben együtt mélyülünk el a csomagolásmentes életmód rejtelmeiben.

A programon való részvétel ingyenes. A szervezők kérik, hogy a kézműves foglalkozásokon részt vevők hozzanak magukkal régi, elnyűtt pólókat, amelyekből majd táskákat és karkötőt készíthetnek.

Szabó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek