Bezár

Hírarchívum

20230912-20230912-9K2A2277

A csecsemők ellátását segíti a Gyógyító Angyal Alapítvány adománya

A csecsemők ellátását segíti a Gyógyító Angyal Alapítvány adománya

2023. szeptember 12.
2 perc

Több mint 2 millió forint értékű endoszkópos orvosi műszert adományozott a Gyógyító Angyal Alapítvány a szegedi fül- orr- gégészeti klinikának. Az eszközzel a csecsemők és a kisgyermekek gyógyítása válik hatékonyabbá.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Egy miniatürizált teleszkóppal és egy ehhez kapcsolódó optikai fogóval ajándékozta meg a Gyógyító Angyal Alapítvány szeptember 12-én, kedden az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Fül- Orr- Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinikát. A világszínvonalú (Karl Storz) orvosi műszer értéke 2 millió 140 ezer forint. Dr. Papp Andrea, a Gyógyító Angyal Alapítvány programfelelőse az átadáson megköszönte azoknak a vállalatoknak, civileknek a támogatását, akik nélkül ez a beszerzés nem jöhetett volna létre. Mint mondta, az alapítvány alapítása óta 27 millió forinttal támogatta a gyermekegészségügyet, és 22 millió forint értékű adományt adtak át a szegedi klinikának.

20230912-20230912-9K2A2187

A 2 millió 140 ezer forint értékű orvosi műszert Dr. Ónodi János kuratóriumi elnök adta át Prof. Dr. Rovó László rektornak, a klinika igazgatójának. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

- Meg szoktam kérdezni a fiatal rezidenseinket arról, hogy tudják-e, ki Szeged leghíresebb embere? – mondta Prof. Dr. Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, az SZTE SZAKK Fül- Orr- Gégészeti és Fej- Nyaksebészeti Klinika igazgatója. - Azt szoktam mondani, hogy Rózsa Sándor volt a leghíresebb. Ő mondta ezt: „ha mindönki úgy tösz, ahogy tönni köll, akkor úgy lösz, ahogy lönni köll.” Itt most két ilyen csapat találkozott. Először is a Gyógyító Angyal Alapítvány, amely megkeresi azokat az embereket a társadalomból, akiknek segíteniük kell és összegyűjti az adományokat. A másik oldalon pedig ott van a szakma. A szakmának az a dolga, hogy a régióban ellássa a betegeket a lehetőségekhez képest. Ezzel az eszközzel a csecsemőkre fókuszáltunk – hallottuk a rektortól. Hozzátette, az új, modern eszközöket az egyetemnek be kell illesztenie a terápiás eljárásokba.

A klinikaigazgató után Dr. Csanády Miklós fül-orr-gégész, igazgatóhelyettes is megköszönte az adományt. A légutak sebészete véleménye szerint egy olyan terület, amelyben mindig tudnak fejlődni. A most átadott eszközök a csecsemők és a kisgyermekek esetében a légutak vizsgálatára alkalmasak, illetve különböző beavatkozásokra, például légúti idegen testek eltávolítására.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek