Bezár

Hírarchívum

Kuzdo_Maraton_3

Küzdősportokkal folytatódott a SZTEsi programsorozat

Küzdősportokkal folytatódott a SZTEsi programsorozat

2023. október 27.
2 perc

A SZTEsi Küzdő Maratonon 2023. október 17-én lehetőség nyílt arra, hogy az érdeklődők kipróbálják és gyakorolják a változatos fogásokat, eséseket, küzdő technikákat. Az SZTE Sportközpontban nagy sikere volt az eseménynek, számos vállalkozó kedvű hallgató és oktató vett részt a programon.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A SZTEsi Maraton harmadik programján, október 17-én, a Sportközpont küzdő terme népesült be. A délután box órával kezdődött, amit Gál László, a Szeged Box Club vezetőedzője tartott. Az órán a vállalkozó kedvű SZTE-s hallgatók és dolgozók kipróbálhatták milyen is a boxkesztyű használata.

Kuzdo_Maraton_28

Boxolni is lehetett.

A folytatásban - Judo-Sambo-Önvédelem (Pesti Gábor, Katona Pál), Judo és önvédelmi alapok (Polyák Péter), Aikido (Sztupovszki Géza), Kyokushin karate (Kardos Imre) - alapjaiba kóstolhattak bele a résztvevők, kipróbálva az alapfogásokat és az esési technikákat. A Kick – Box (Stricz Richárd) órán pedig nem kímélve a boxzsákokat, vezethették le a felesleges energiájukat a küzdeni vágyók.

Az egyik legnépszerűbb órának a Női önvédelmi technikák, Wing Tsun Kung Fu (Szabó Vendel) bizonyult. Rövid szóbeli, elméleti ismertető után a különböző, lehetséges támadások kivédésére kaptak megoldási technikákat a résztvevő hölgyek és segítséget azok gyakorlásában, gyakorlati alkalmazásában.

Kuzdo_Maraton_43

Az eseményen sok hallgató vett részt.

Összességében nagyon hasznos és sikeres volt a SZTEsi Küzdő Maraton, ahol az egyén és önvédelem állt a középpontban. Az SZTE Sportközpont köszönetet mondott az oktatók lelkiismeretes munkájáért, és, hogy ez a program is megvalósulhatott.

Kuzdo_Maraton_48

Lányok és fiúk egyaránt érdeklődtek.

Még két további esemény, az Ütős és Aerobik Maraton van hátra az őszi SZTEsi Maraton programsorozatból, amelyek szintén érdekesnek és népszerűnek ígérkeznek. Az események továbbra is térítésmentesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek. Részletek az SZTE Sportközpont közösségi oldalain és honlapján találhatóak.

Mátó Gábor

Borítókép: Küzdősportokkal folytatódott a SZTEsi programsorozat

Fotó: SZTE Sportközpont

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek