Bezár

Hírarchívum

Amigos

Szegedi egyetemista kampányol a miskolci gyerekekért

Szegedi egyetemista kampányol a miskolci gyerekekért

2023. október 13.
2 perc

Októberben Vida Ágnes, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatója, az Amigos a gyerekekért Alapítvány nagykövete azért kampányol, hogy az Amigos a korábbi öt város mellett Miskolcon is elindulhasson. A nemes cél érdekében Ági 100 darab egyedi mágneses könyvjelzőt készített aquarell technikával, aki pedig legalább 2500 Ft értékű felajánlást tesz, azt az Amigossal közösen egy ilyen könyvjelzővel ajándékozzák meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az Amigos a gyerekekért Alapítvány egy egyetemistákból álló, önkéntes szervezet, akik tartósan beteg gyerekekhez járnak kórházakba. Céljuk, hogy játékos foglalkozásokkal és egy kis nyelvtanulással könnyítsék meg a gyermekek számára a kórházban töltött időt. Jelenleg több mint 200 aktív önkéntes, vagy ahogyan ők nevezik magukat, Amigo jár heti szinten öt városban kórházlátogatásokra.

Amigos

Vida Ágnes alkotásai.

Budapest, Szeged, Debrecen, Pécs és Szombathely mellett az Amigos szeretne immár Miskolcon is elindulni. Az ehhez szükséges források megteremtéséhez október folyamán az Amigos Nagykövetek kampányolnak. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott Vida Ágnes is, az SZTE GTK kereskedelem és marketing szakos hallgatója.

Ági a szegedi csapat önkéntese volt két évig, azóta pedig büszke alumni tag. Aktív önkéntesként rendszeresen járt a Szegedi Gyermekpszichiátriára Amigo társaival, hogy ott mosolyt csaljon a kisebbek és nagyobbak arcára. Alumniként lelkesen viszi a felvételi hírét minden évben a szegedi egyetemisták közt, most pedig óriási lelkesedéssel kampányol a miskolci csapat elindulásáért. Szabadidejében sokat olvas, a könyvekről rendszeresen készít YouTube csatornáján videókat is. Elmondása szerint innen jött az ötlet, hogy a könyvek és az olvasás szeretetén át próbáljon meg segíteni az Amigosnak.

 Vida Ágnes, SZTE GTK

Vida Ágnes

A Nagykövet Kampány október 1-jén indult és október 31-ig tart. Ez idő alatt számos nagykövet célkitűzését lehet támogatni, köztük Ágiét is. Az első 100 felajánló pedig, aki az ő felhívásán keresztül adományoz legalább 2500 Ft értékben, az egy egyedi mágneses könyvjelző tulajdonosa is lehet.

Ági célkitűzése: https://kampany.amigosagyerekekert.hu/kampany/vida-agi-2/

Nagykövetek: https://kampany.amigosagyerekekert.hu/

További információk: Vida Ágnes: vida.agnes98@gmail.com

SZTEinfo

Borítókép: Szegedi egyetemista kampányol a miskolci gyerekekért.

Fotó: Amigos

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek