Bezár

Hírarchívum

AM_mentor_20

Együttműködésben a sikeres karrier felé az SZTE hallgatói és alumni tagjai

Együttműködésben a sikeres karrier felé az SZTE hallgatói és alumni tagjai

2023. október 20.
3 perc

Szakmai beszélgetésekkel és networking lehetőséggel indult az SZTE Alma Mater Alumni Mentorprogramjának 20. ciklusa.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater Mentorprogram megnyitója izgalmas esemény volt nemcsak a hallgatók, hanem az alumni mentorok, valamint a partnerek számára is. A nemzetközi és hazai díjazással elismert program egyedülálló lehetőséget kínál a hallgatóknak, hogy már tanulmányaik alatt közelebbről megismerhessék választott hivatásuk mindennapjait, és mentoraik segítségével, akik több éves tapasztalattal rendelkeznek, fejleszteni tudják szakmai és személyes készségeiket.

A jubileumi eseményen részt vett az egyetem vezetősége, jelenlegi és reménybeli alumni mentorok, valamint az érdeklődő hallgatók.

 AM_mentor_20_1

– Az alumni mentorprogram lehetőséget ad arra, hogy a hallgatók belelássanak egy cég, szervezet munkafolyamatába, tevékenységébe. Ki tudják magukat próbálni éles helyzetekben, és olyan tudással gazdagodhatnak, ami a jövőjüket illetően építő jellegű lehet – hangsúlyozta megnyitó beszédében Prof. Dr. Gellén Klára, az SZTE oktatási rektorhelyettese.

Az Alma Mater mentorprogram egy olyan kezdeményezés, mely hidat épít az egyetemen tanulók és a szakemberek között. A program célja, hogy segítse a hallgatókat a karrierük építésében és lehetőséget teremtsen az egyetemi tanulmányaik során arra, hogy valós tapasztalatokat kapjanak. A részvétellel a diákok jobban felkészülnek a munkaerő-piacon való helytállásra, lehetőségük nyílik kapcsolatokat építeni, esetleg hosszú távú karrierterveket kialakítani. Ugyanakkor a kezdeményezés nemcsak a tanulók számára jelent előnyt, hanem a szakemberek számára is, hiszen lehetőséget nyújt a tehetséges fiatalok megtalálására és felkarolására. Az Alma Mater mentorprogram hozzájárul a Szegedi Tudományegyetem és a munkavilág közötti erős partnerség kialakításához.

Mint Prof. Dr. Görög Márta, alumni ügyekért felelős rektori megbízott az Alma Mater és a 20. ciklus eredményeit bemutató előadásában is kiemelte: a mentorprogram az utánpótlás képzés egyik alapköve, gyakorlatilag egy win-win szituáció a mentorok és a mentoráltak részéről. A Közép-Kelet Európában abszolút egyedülálló program sikerességét bizonyítja a mögöttünk lévő 20 eredményes ciklus, a résztvevőktől kapott elégedettségi visszajelzések, és kiválóan prezentálja a nemzetközi, valamint a hazai szinten kapott szakmai elismerés.

A mentorprogram megnyitója izgalommal és motivációval töltötte meg az eseményen résztvevőket. A meghívott vendég Dr. Horváth Szilárd, területfejlesztési koordinációért felelős helyettes államtitkár volt, aki a Szegedi Tudományegyetem alumnusaként fogadta el a felkérést és látogatott vissza alma materéhez. Többek között az SZTE közösségi értékét hangsúlyozta köszöntőjében.

A hivatalos programot követően a résztvevők szakmai kerekasztal-beszélgetésen vehettek részt, ahol tapasztalatot cserélhettek, információt szerezhettek a négynapos munkahéttel, a felelősségteljes innováció és a mesterséges intelligencia, valamint a munkahelyi egészségfejlesztés témakörökben. A program iránt érdeklődők a helyszínen is tájékoztatást kaptak, sőt, rendhagyó módon néhány mentorálási együttműködés is a helyszínen szökött szárba.

Elismerésben részesültek azon alumni mentorok, valamint a hátterükként szolgáló cégek, szervezetek, akik évek óta töretlenül részt vesznek a programban, vagy jelenleg több alumni mentorálási lehetőséget is biztosítanak a hallgatóknak. Számukra a Szegedi Tudományegyetem az SZTE Alma Mater hivatalos Alumni Mentorpont címet adományozta.

AM_mentor_20_2

A címet a rendezvényen vette át a szervezetek közül a Csongrád - Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a CAS Software Kft., a Givaudan Hungary Kft., valamint az EPAM System. Az egyéni alumni mentorok közül a helyszínen köszönték meg Dr. Hoffmann Balázs, Dr. Kovács Vilmos, Dr. Prorok János, Nagy István, Vainel Gergely Gyula, valamint Varga Csaba támogató hozzáállását.

SZTE Alma Mater

Fotó: Móró Bianka

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek