Bezár

Hírarchívum

Rokauzok_3

SZTE sportsikerek a MEFOB versenyein

SZTE sportsikerek a MEFOB versenyein

2023. november 16.
5 perc

Kimagasló eredményeket ért el a Szegedi Tudományegyetem a MEFOB versenyein. Az SZTE Rókaűzők csapata 3. lett a 29. Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon. Az SZTE Floorball csapata pedig 4. helyen végzett, de judoban is szépen teljesítettek az SZTE hallgatói.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Rókaűzők csapata ismét sikerrel szerepelt a MEFOB Váltófutó Bajnokságon. Az SZTE csapatának tagjai a 3. helyezést tanulás és munka mellett érték el. Több egyetemi karról érkeztek hallgatók a csapatba, többek között jogászok, orvosok és bölcsészek is megtalálhatóak a Rókaűzőknél, de triatlonisták, utcai futók, tájfutó és korábbi kajakos és atléta is van a csapatban.

Rokauzok_2

A csapat tagjai: Nagy Kata, Kovács Sarah, Kréz Zsófia, Frankó Réka, Tarczali Levente, Horváth Mátyás, Kardos Bálint, Torkos Bálint, Ferencz Ábel, Fülöp Álmos és Diószeg Dávid.

Rokauzok_1

– 2023. október 21-én már a 29. Rókaűzőket rendezték meg, ám új útvonallal. A 11 fős váltónk 5:52:38 alatt tette meg a Szigetvár-Kaposvár útvonalat a Zselic lankáin és hangulatos erdein keresztül, ami 85,5 km-t jelent. A sáros, esős idő nem hátráltatott minket, és ezzel a teljesítménnyel a MEFOB-on (egyetemi csapatok kategóriájában) 3. helyezést értünk el. Az SZTE váltója már-már hagyományszerűen vesz részt minden évben a Rókaűzőkön. Az eddigi évek versenyein is rendszeresen szállította a csapat a dobogós helyezéseket. Jövőre is szeretnénk indulni, ezért új tagokat is keresünk. Ha az egyetem berkein belül van olyan futni szerető hallgató, aki csatlakozna a jövő évi csapatba, szívesen várjuk, és keresse meg vele Balla Bálint csapatkapitányt – mondta el Fülöp Álmos, az SZTE Rókaűzők versenyzője.

Siker a Floorball-ban is

Floorball-ban is jól szerepelt a Szegedi Tudományegyetem a MEFOB-on. A bronzmeccsen végül elmaradt a győzelem, de így is büszke lehet a csapat a 4. helyezéssel.

CFY_SZTE-51

– A pályán kiélezett verseny ellenére, a palánkon kívül egy igazán kellemes és barátságos eseményen vehetett részt a csapat. Bár nem volt könnyű dolgunk, hiszen a címvédő csoportjába kerültünk, végül a csoportmásodik hellyel a döntőért játszhattunk. Habár a csoportküzdelmek során egy igazán fényes győzelmet arattunk, a Sopront 9-1-re sikerült felülmúlni, a legnagyobb öröm számomra a csapatunk erőn felüli összetartása volt a pályán és azon kívül is. Az elődöntőben a későbbi győztestől szenvedtünk vereséget. A bronzmeccsen nagyot küzdött a csapat, mind fizikálisan és mind mentálisan. A Budapesti Corvinus Egyetem ellen játszottuk ezt a mérkőzést, melyen végül 5-4-re kikaptunk, így a negyedik helyet sikerült megszereznie az egyesületnek. Kissé keserű szájízzel ugyan, hiszen egy góllal maradtunk le a bronzról, és volt egy kétes bírói döntés, ami az ellenfél második gólját eredményezte. Mindezek ellenére egy igazán pozitív tapasztalatot szerzett, a főként amatőr és a floorballban újonc emberekből álló csapatunk. Úgy vélem sokat hozzátett ez a szereplés a közösségünkhöz és tudunk belőle a későbbiekben építkezni – mondta Urbán Zsolt az SZTE Floorball csapatának játékosa.

Floorball_2

A Floorball csapat résztvevői: Urbán Zsolt, Kovács Márta, Szeles Benjámin, Resch Béla, Kálmán Anita, Molnár Tímea, Tatai Dávid, Schütz Olivér.

– A szegedi egyetemi floorball több, mint 10 évre nyúlik vissza, amikor is az SZTE EHÖK SE úgy döntött floorball szakosztályt alapít az egyetemisták szoros közreműködésével. A kezdetekben amatőr csapat egyre jobban összeállt és fejlődött, egészen addig, hogy az Országos Bajnokság résztvevője lett több éven keresztül. 2018 után kisebb hullámvölgybe került a szakosztály, aminek a covid sem vált az előnyére. 2022 óta azonban újra épül-szépül sportolói közösségünk, sikerült a floorballhoz nélkülözhetetlen IFF minősítésű palánkot beszereznünk, illetve a korábbi 7-8 fős csapat lassan 20+ főre duzzad. Bizakodóan állunk az elkövetkező évekhez, hisszük hogy a csapat újabb fénykora jön el. Minden adott ehhez és a célunk ismét az Országos Bajnokság – tette hozzá Urbán Zsolt.

A floorball után érdeklődők az SZTE Sportközpontnak köszönhetően idén is kipróbálhatják magukat az SZTE Floorball Mikulás Kupán. Az amatőr kupát 2023. december 7-én rendezik az SZTE Sportközpont Labdás teremében, ahova várják az SZTE hallgatóit.

SZTE_Floorball_Mikulas_Kupa

Nevezési határidő: 2023. 11.30. 12:00.

Nevezés: E-mailben Almási Dóra Tanárnőnél, az almasi.dora.gabriella@szte.hu email címen, csapatnévvel és névsorral.

Csapat létszám: Max. 10 fő, legalább 2 lánynak kell szerepelni minden csapatban.

Eredmények a Judo-ban

A váltófutó bajnokság és a floorball mellett Judoban is szép eredményeket értek el az SZTE hallgatói. Balogh Bence -90 kg-ban indult, ahol megnyerte a súlycsoportját.

– A MEFOB versennyel teljesen meg voltam elégedve, mind a szervezéssel és a lebonyolítással. -90kg-ban indultam, ahol 22 versenyző volt a súlycsoportomban. Az első kettő mérkőzésemet szerencsére gyorsan meg tudtam nyerni és bekerültem a legjobb négybe. Onnan egy keményebb meccsel továbbjutottam a döntőbe, ahol sikerült felülkerekednem ezáltal megnyerve a súlycsoportomat – mondta el Balogh Bence.

Kátai Fanni szintén megnyerte a saját súlycsoportját -57 kg-os kategóriában. Szabadidejében judo bíróként is tevékenykedik.

– Hosszú nap volt, nagyon elhúzódott szinte mindegyik súlycsoport megmérettetése. Ennek ellenére jól éreztem maga, szerintem ez egy méltó lezárása részemről az egyetemi éveimnek. Örülök, hogy ennyi versenyző vett részt az eseményen. Ami picit rossz volt, hogy nem volt velünk olyan ember, aki összefogta volna az SZTE-s csapatot, ez hiányzott. Bár néhányan ismertük egymást, meg amúgy is kevesen voltunk Szegedről, jobb lett volna, ha egy csapatként veszünk részt, nem pedig szinte különállókként – mondta el Kátai Fanni.

További szép eredményt ér el Perger Ivett, aki 5. lett -63 kg-os súlycsoportban, Berczeli Ákos 3. helyezett -66 kg-ban, Lénárt Benedek -+100 kg-ban 5. helyezett, Faggyas Benedek pedig -73 kg-os súlycsoportban 5. helyen végzett.

 

Mátó Gábor

Fotó: Rókaűzők, Kovács Sarah, Click For You, SZTE Sportközpont

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek