Bezár

Hírarchívum

231120-vidux-szegedi-rse-noi-1

Az alapszakasz feléhez közelít a Vidux-Szegedi RSE férfi és női röplabdacsapata

Az alapszakasz feléhez közelít a Vidux-Szegedi RSE férfi és női röplabdacsapata

2023. november 30.
3 perc

Kemény héten vannak túl a Vidux-Szegedi RSE felnőtt csapatai: a férfiak az Extraliga topcsapatához, a Székesfehérvárhoz látogattak, míg a hölgyek kötelező győzelem reményében utaztak a fővárosba. Mindkét csapatban jelen vannak az SZTE hallgatói, akik az egysület jótékonysági Cipősdoboz akcióját is örömmel támogatják.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Vidux-Szegedi RSE férfi röplabdacsapata az eddig veretlen, szettet sem veszítő MÁV Előre Foxconn vendége volt az Extraligában. Már a szettrablás is bravúr lett volna, közel is volt ehhez Berkes Zoltán legénysége, de végül 3:0-ra győztek a székesfehérváriak. A szegediek lehettek volna az első csapat, amely megtöri a MÁV Előre Foxconn 3-0-s sorozatát, ugyanis hatalmasat küzdöttek, és kétszer is közel álltak ahhoz, hogy szettet raboljanak a székesfehérvári alakulattól.

231120-vidux-szegedi-rse-ferfi-1

– A fő cél az volt, hogy a mi kulcsjátékosaink közül is többen pihenni tudjanak, és olyanok is játéklehetőséghez jussanak, akik az utóbbi időben kevesebbet szerepeltek. Ez maximálisan összejött, hiszen mindenki, aki pályára lépett nagyon motiváltan és koncentráltan játszott. Persze a játékunk nem volt tökéletes, de egy teljesen felforgatott csapatot küldtem a pályára, és a látottakkal így is nagyon elégedett lehetek, hiszen két szettben is komolyan megszorítottuk őket. Örülök, hogy ellenfelei tudtunk lenni egy felforgatott Székesfehérvárnak is, akik a bajnokság egyik legfőbb esélyesei, és talán egy picit mi is hozzájárultunk a felkészülésükhöz a fontos svájci túrájuk előtt – mondta el vezetőedző, Berkes Zoltán.

A héten hazai pályán vár feladat Vidux-Szegedi RSE férfi csapatára, akik azt a Kecskemétet fogadják, akikkel jelenleg egymás mögött állnak a tabella 7-8. helyén öt győzelemmel és négy vereséggel. Fontos lesz tehát, hogy mindenki egészséges és bevethető legyen, és egy koncentrált játékkal jó meccset tudjanak játszani.

Nagyon komoly mérkőzésre készült a Vidux-Szegedi RSE női csapata is. Milodanovic Andrea együttese a fővárosba, a Kispest otthonába látogattak, nem titkolt győzelmi tervekkel. A két csapat ugyanis az NBI tabellán egymás mögötti helyet foglalta el a mérkőzés előtt, és az eddigi teljesítményeket látva mindkét csapatnak életbevágó volt, hogy ma győztesként távozzon a pályáról. A hazaiak 3-0-s győzelemmel szerezték meg a három pontot.

231120-vidux-szegedi-rse-noi-3

– Közelítünk az alapszakasz feléhez, egyelőre olyan amilyennek vártuk az NBI-et. Keressük a helyünket a többi csapat között, a szezon teli van kihívással, de ezért küzdöttünk, hogy ilyen csapatok ellen játszhassunk és fejlődjünk. Az ünnepekhez közelítve az amerikai csapattársaink miatt, velük ünnepeltük a Hálaadást, ami szuper volt csapatépítés szempontjából, és nekik is jól esett, mivel távol vannak a családjuktól. A csapaton belül mindig szokott lenni Titkos Mikulás, amit idén is tartunk, a neveket már ki is húztuk, és a téli szüneti pihenés előtt adjuk majd át egymásnak – tette hozzá Kovács-Fiskus Fanni, a csapat játékosa és az SZTE volt hallgatója.

Fannival még a nyáron készítettünk interjút, ahol a diplomaszerzésről, valamit az előző szezon sikereiről is mesélt.

231120-vidux-szegedi-rse-ferfi-3

A Szegedi Röplabda Sportegyesület és a Szegedi Sport és Fürdők Kft. is csatlakozott a régóta nagy sikerrel működő jótékonysági adományozáshoz, a Cipősdoboz akcióhoz. Advent első hétvégéjén, december 2-án és 3-án két hazai felnőtt mérkőzéssel és a mini korosztály számára szervezett Mikulás Kupával kötik össze a már hagyományos jótékonysági eseményt. További részletek a jótékonysági adományozásról itt olvashatóak.

Mátó Gábor

Fotó: Kocsis Alíz

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek