Bezár

Hírarchívum

kulipintyo

Szlamcsik Máté: Kulipintyó

Szlamcsik Máté: Kulipintyó

2023. március 06.
2 perc

A padból a sorok mögé. Hetente megjelenő könyvajánló SZTE-s szerzők tollából származó művekről. Minden héten mutatunk egy könyvet, amelyre érdemes odafigyelni.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Szlamcsik Máté képi ábrázolás és képalkotás szakos volt az Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karán. Az egyetemi évei alatt és a későbbiekben is fontos szerepet játszott az életében az alkotás, gondolatainak művészi kifejezése. Grafikusként dolgozik, tetoválásokat készít, és most már a könyvírás mellett annak illusztrálása is része a napjainak. Színes út vezetett az iskolai kötelező olvasmányokat nem szerető ifjúból a később ifjúsági irodalmat alkotó íróig.

A Kulipintyó "olvasói, betűböngészői, szófalói" úgy érezhetik magukat, mintha egy szerepjáték-ülésbe csöppentek volna. A kalandmester lépésről lépésre vezet minket előre a történetbe, szinte bekezdésenként lenne kedvünk dobni a szerencsénkért, vagy hogy dönthessünk, hogy legyen tovább. A könyvben plasztikusan kirajzolódó világ egyszerre bámulatosan újszerű és sokszínű, miközben annyira ismerős, hogy könnyű a részesévé válnunk.

"Az egyik asztalhoz siet, ami telis-teli van papírokkal. Felmarkolja őket, hátha alattuk rejtőzik a fél kulcs, de sajnos nem. Épp dobná el a lapokat, de úgy gondolja, talán ezek közt is lesz olyan, amelyik a hasznukra válhat, ezért inkább a zsebébe gyömöszöli őket. Furcsa hangokat hall a háta mögül, mintha valaki topogna. Óvatosan megfordul. Szemei hatalmasra tágulnak, a döbbenettől majdnem elájul, de a mögötte lévő asztalba kapaszkodva sikerül talpon maradnia nem akar hinni a szemének."

Ha érdekel miért, keresd a könyvet és lapozz a 79. oldalra! A könyv olvasását javasoljuk minden, a kalandjátékokra nyitott tizenéves és gyerek lelkű felnőtt számára. A szerzővel készült interjúban A Kulipintyó megszületését mutatjuk be.

A teljes interjú itt olvasható.

Lázárné Csernus Anikó



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek