Bezár

Hírarchívum

Utos_Maraton_2

Vízen és a teremben is SZTEsiztek

Vízen és a teremben is SZTEsiztek

2023. május 17.
1 perc

Lezajlott a SZTEsi maraton programsorozat utolsó két eseménye is: a SZTEsi Ütős- és Vízi Maraton. Az Ütős Maraton a tollaslabda és asztalitenisz megismeréséről szólt. A külföldi hallgatók körében is igen népszerű mindkét sportág, ezért angol és magyar nyelvű órákra is jelentkezhettek az érdeklődők.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az asztalitenisz foglalkozásokat Márki Ernő rövid ismertetővel és bemutatóval kezdte, majd Varga Csaba kollégáival tartott oktatást magyarul és angolul, amit szabad játék követett.

Utos_Maraton_1

 

Az estét adogatógép használata színesítette, amely különleges élményt nyújtott és ezáltal igen népszerű volt.

A tollaslabdázás alapjaiba magyar nyelven Hatvani Csaba, angolul Ocskó Tímea vezette be a hallgatókat és dolgozókat, akik a foglalkozások végén játékos feladatokat, hangulatos mérkőzéseket is játszhattak. Akik kedvet kaptak a mozgásformák folytatásához, bátran keressék az SZTE Sportközpontban óraadóként is dolgozó oktatókat. Elérhetőségeik ide kattintva megtalálhatóak.


A „Vízi Maraton” helyszíne az MVM Szegedi Vízisport Egyesület vízitelepe volt.

Az esőre hajló időjárás sem szegte kedvét a jelentkezők többségének. Az evezős ergométerek kipróbálásával a résztvevők bemelegíthettek az evezés, kajakozás és sárkányhajózás előtt.

Vizi_Maraton_2

A Vízitelep edzői türelemmel és nagy odafigyeléssel bátorították a vízre szállókat. A vállalkozó kedvű jelenlévők rövid szárazföldi majd vízi oktatás után a Tiszán lapátolva próbálhatták ki magukat.

Vizi_Maraton_1

A hűvös idő ellenére mindenki kimelegedve, kellemesen elfáradva, mosolygosan távozott.


SZTEinfo/SZTE Sportközpont

Fotó: SZTE Sportközpont

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek