Bezár

Hírarchívum

szte_atletak_dobogon

Taroltak az SZTE atlétái az országos versenyen

Taroltak az SZTE atlétái az országos versenyen

2023. május 11.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem versenyzői 13 versenyszámban indultak, az atlétikai egyetemi bajnokság döntőjén, amelyet a MEFOB Feszt keretében, Debrecenben rendeztek meg. Dobogós és pontszerző helyezéseket egyaránt szereztek a hallgatók a viadalon. Női súlylökésben a dobogó mindhárom fokára SZTE-s atléta állhatott fel.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Május 1-jén, hétfőn rendezték meg az atlétikai egyetemi bajnokság döntőjét, amelynek a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadion adott otthont. A MEFOB Feszt keretében huszonnégy hazai felsőoktatási intézmény 255 hallgatója (142 férfi és 113 nő) nevezett be a viadalra. A Szegedi Tudományegyetem népes csapattal képviselte az egyetemet futó- és dobószámokban is.

szte_atletika_csapat

A női súlylökésben hármas SZTE-s siker született:

1. Veiland Violetta 2. Beregszászi Renáta 3. Kling Réka

 sztedobogo

Az Eperjesi-team tavaly is kiválóan szerepelt és jelenleg is komoly minőséget képvisel, még nemzetközi összevetésben is. A csapat sikereinek kovácsa Eperjesi László, aki az SZVSE mesteredzőjeként készíti fel a sportolókat a hazai és a nemzetközi megmérettetésekre. Márton Anita riói olimpiai bronzérme, fedettpályás világbajnoki címe és a szabadtéri világbajnoki ezüstérme olyan alapot és légkört teremtenek az egész csapat munkájához, amelyben senki sem kérdőjelezi meg: jó úton haladnak.

További SZTE-s pontszerző hallgatók: Fricska Anna (1500 m), Tóth Kristóf (magasugrás, távolugrás), Kovács Boglárka (100 m), Erdei- Strohner Kincső (800 m)

SZTE-s csapattagok: Fricska Anna (JGYPK TSTI), Kovács Boglárka (GTK), Erdei- Strohner Kincső (ÁJTK), Veiland Violetta (JGYPK TSTI), Kling Réka (GTK), Beregszászi Renáta (JGYPK TSTI), Tóth Kristóf (JGYPK TSTI), Pécsi Attila (JGYPK TSTI), Kisházi Gábor (TTIK), Almási Gyula (JGYPK TSTI), Retkes Donát (JGYPK TSTI), Torkos Bálint (JGYPK TSTI), Kréz Zsófia (TTIK), a csapatvezető Vári Beáta volt.

szteteljescsapat

SZTEinfo

Fotó: SZTE Sportközpont, MEFOB

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek