Bezár

Hírarchívum

Mihalffy_Kingany

Nemzetközi pingpong versenyekre készül az SZTE egykori hallgatója

Nemzetközi pingpong versenyekre készül az SZTE egykori hallgatója

2023. május 10.
3 perc

Mihálffy Kinga a Szegedi Tudományegyetem Kommunikáció- és médiatudomány szakján szerzett alap és mesterszakos diplomát. Már az egyetemi évek alatt aktívan pingpongozott, jelenleg nemzetközi versenyekre készül, mellette pedig egy sérültekkel foglalkozó alapítványnál dolgozik, mint kommunikációs munkatárs.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mihálffy Kinga mindig érdeklődött a média iránt. Már a gimnáziumi évek alatt járt média fakultációra, ahol a médiatanára javasolta az SZTE Kommunikáció- és médiatudományi szakot. Azóta sikeresen elvégezte az alapszakot, illetve 2023 februárjában a mesterszakos diplomát is megszerezte. Kinga spasztikus agyi bénulással született, aminek következtében születésekor az agyának a mozgásért felelős része nem kapott oxigént, ezért mozgássérültként éli az életét. Azonban ez nem akadályozta meg abban, hogy elérje a céljait, az egyetemi évek alatt pedig még a sportolásra is jutott ideje.

– A beszédhez igazán jól értek, meg egész jól tudok fogalmazni. Gondolkoztam azon, hogy újságíró legyek, de amikor elkezdtem kommunikáció szakra járni, a PR szakirány tetszett meg. Mindig voltam olyan szerencsés, hogy integrált iskolába jártam, tehát nem sérültekkel tanultam együtt, hanem normális gimnáziumba jártam. Ma ez nagyon keveseknek adatik meg, kevés fogyatékkal élő kerül be az egyetemi képzésekre. Akkor arra gondoltam, hogy jó lenne egy kommunikációs hidat építeni épek és fogyatékkal élők között – mondta el Mihálffy Kinga.

Mihalffy_Kinga1

Kinga mesélt az egyetemi éveiről is. Az alapszakos szakdolgozatát a politikai kommunikációról írt a Borkai üggyel kapcsolatban, ahol Borkai kommunikációját tükrözte a botrányon keresztül. A mesterszakos szakdolgozata pedig egy médianarratológiai elemzés volt a Toxikoma-n keresztül, ahol összehasonlította hogyan működik a regény és a film médiuma, illetve mennyire erősíti egyik médium a másikat.

Az egyetemi évek után Kinga egy sérültekkel foglalkozó alapítványnál helyezkedett el, mint kommunikációs munkatárs. Az alapítványnak sok együttműködése van az egyetemmel az esélyegyenlőségi irodán keresztül, ahol korábban Kinga is dolgozott gyakornokként. Jelenleg a fő feladatai közé tartozik az alapítvány életével kapcsolatos események és rendezvények szervezése. Ilyen például a sérülteknek tartott nyári tábor, amit az előző évben Mórahalmon tartottak.

A munka mellett továbbra is aktívan pingpongozik, ami még az általános iskolás időszakra vezethető vissza. Ott az iskola gyógytornásza javasolta, hogy kezdjen el pingpongozni, mert ez javítja a kéz- és lábkoordinációt.

– Az egész családom mindig is sportolt, négyen vagyunk lánytestvérek, nekünk a foci jelent mindent. A lánytesóim a mai napig játszanak, és úgy éreztem, hogy nekem is hiányzik egy sportolói közösség. Az egyetem első évében eszembe jutott, hogy általános iskolában jól ment a pingpong, ezért bementem az Asztalitenisz Sport Klubba, hogy játszani szeretnék és azóta ott vagyok. Szeretnék majd nemzetközi versenyekre is menni, de nyilván a sportban is megvannak a korlátaim. Jó lenne egyszer az olimpiára is kijutni, de addig még van néhány lépcsőfok – tette hozzá.

Mihalffy_Kinga2

Mihálffy Kinga kiemelte, hogy azért szereti a parasportot, mert ott szintén sérültek állnak vele szemben. Sokkal jobban kell ismerni az adott ellenfelet is, mert egy versenyt sokszor az nyer, aki jobban ki tudja használni a másik sérülés miatti hátrányait. Az életben nincsenek ilyen szituációk, ott mindig a sérülteknek kell alkalmazkodniuk az épek normáihoz.

Mátó Gábor

Fotó: Mihálffy Kinga

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek