Bezár

Hírarchívum

A_legjobb_magyar_egyetem_az_SZTE_a_legfrissebb_CWUR_ragsorban_az_oktatoi_es_kutatoi_kivalosag_alapjan

A legjobb magyar egyetem az SZTE a legfrissebb CWUR rangsorban az oktatói és kutatói kiválóság alapján

A legjobb magyar egyetem az SZTE a legfrissebb CWUR rangsorban az oktatói és kutatói kiválóság alapján

2023. május 16.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem a Center for World University Rankings 2023-as toplistáján eredményesen szerepel: a kétezres ranglistán világviszonylatban a 708. helyen áll, ami a hazai intézmények között dobogós helyezés. Az oktatói és kutatói kiválóságot mérő indikátor szerint pedig a legjobb magyar egyetem az SZTE.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Center for World University Rankings (CWUR) 2023. május 15-én megjelent, friss felsőoktatási toplistáján oktatói és kutatói kiválóság szerint a legjobb magyar helyezést érte el a Tisza-parti universitas: ezen mutató alapján a 197. helyen áll. A rangsor készítői idén több mint 20 500 intézményt vizsgáltak, a mért egyetemek legjobb 3,5%-ba tartozik az SZTE. A kétezres ranglistán világviszonylatban a 708. helyen áll az SZTE, ezzel az eredménnyel magyarországi viszonylatban a legjobb háromban kapott helyet.

A CWUR 2023-as listája hét szempont alapján rangsorolja az egyetemeket, ide tartoznak többek között az oktatás minősége (amit az intézmény volt hallgatói által elnyert nemzetközi díjak alapján mérnek), a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók és kutatók kiválósága, az idézési arány, a szabadalmak és a publikációk száma.

A Center for World University Rankings kétezres listájára a magyar egyetemek közül 6 került be. A nemzetközi rangsorban olyan, világszinten ugyancsak elismert egyetemek között szerepel az SZTE, mint például az olasz Rome Tre University vagy a lengyel Warsaw University of Technology. A rangsor élén három amerikai, USA-beli egyetem áll: a Harvard University, a Massachusetts Institute of Technology, valamint a Stanford University.

A teljes lista itt elérhető: CWUR 2023.

SZTEinfo

Borítókép: Center for World University Rankings

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek