Bezár

Hírarchívum

Zaszlo_forgatas_

Két újdonsággal folytatódott a SZTEsi Maraton programsorozat

Két újdonsággal folytatódott a SZTEsi Maraton programsorozat

2023. május 04.
2 perc

A küzdősportok és a tánc színesítette a Szegedi Tudományegyetem egyedülálló sportos programsorozatát. A több éves múlttal rendelkező Aerobik Maraton után először került megrendezésre a Küzdő Maraton, amit a Tánc Maraton követett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A főszervezők – Almási Dóra, Ocskó Tímea, Petrovicsné Tejes Edit és Szász Róbert- célja, hogy az egyetemi polgárok kedvet kapjanak a szabadidős sportoláshoz. A maratonok szervezésénél szempont volt, hogy előképzettség nélkül is becsatlakozhassanak az SZTE hallgatói és dolgozói a 45-50 perces órákra, ahol megismerkedhetnek a különböző mozgásformák alapjaival és oktatóikkal, akiknek az elérhetőségei az SZTE Sportközpont honlapján megtalálhatóak.

A Küzdő Maratonon lehetőség nyílt arra, hogy a vállalkozó kedvű hallgatók és dolgozók szervezett kereteken belül próbálják ki és gyakorolják a változatos fogásokat, eséseket, küzdő technikákat.

Judo

A Sportközpont óraadó oktatói kedvcsináló gyakorlatokkal adtak ízelítőt- az Aikido (Sztupovszki Géza), Box (Gál László), Judo és Sambo önvédelmi alapok (Katona Pál, Pesti Gábor), Kick- Box (Stricz Richard), Kyokushin Karate (Kardos Imre, Varga-Vass Viktória), Wing Tsun Kung Fu (Szabó Vendel) – a foglalkozásokon.

Több, mint 40 éve az UNESCO Nemzetközi Tánctanácsa megalkotta a Tánc Világnapját, melyet minden évben április 29-én ünnepelnek. A Világnap főbb céljai között szerepel, hogy minél nagyobb teret szenteljenek a táncnak az oktatási rendszerben az alapfokú oktatástól egészen az egyetemig. Ehhez csatlakozva került először megrendezésre a Tánc Maraton, lehetőséget adva az egyetemi polgároknak arra, hogy betekintést nyerjenek a tánc sokszínű világába.

Neptanc

A résztvevők, a lelkes oktatóknak köszönhetően - a Cheer Dance (Uhljar Lujza), Hip-Hop (Halmi Rudolf), Klasszikus Balett (Katona Tünde), Kortárs Modern Tánc (Szincsák Patrícia, Opavszki Máté), Néptánc (Hájer-Jánosi Eszter), Társastánc-Twist (Lengyel Zoltán), Társastánc-Keringő és Zászló forgatás (Lázár György) – mosolygósan sajátították el az alaplépésekből álló koreográfiákat.

A MEFOB 3. helyezett SZTE SZRSC PomPom Girls csapatának bemutatója is emelte a program színvonalát.

Pom-pom_8

A Maratonokon részt vevő több száz fő bizonyítja, hogy van létjogosultsága az ilyen rendezvényeknek.

A SZTEsi Maraton programsorozat két következő eseménye (Ütős Maraton és Vízi Maraton) is hasznos és kellemes időtöltést ígér, melyekhez még lehet csatlakozni: https://u-szeged.hu/sportkozpont/hirek/sztesi-maraton

SZTEsi Maraton - „Maradj Mozgásban!

 

SZTEinfo/SZTE Sportközpont

Fotó: Ocskó Tímea

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek