Bezár

Hírarchívum

Véradás

Az SZTE hallgatói is jeleskedtek a Felsőoktatási Véradó Hetek kampányában

Az SZTE hallgatói is jeleskedtek a Felsőoktatási Véradó Hetek kampányában

2023. május 25.
1 perc

Sikeresen zárult a közelmúltban megvalósított Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) és a Magyar Vöröskereszt (MVK) közös kampánya - a Felsőoktatási Véradó Hetek címen szervezett akcióban, melynek kiemelt célja a fiatalok megszólítása és a társadalmi felelősségvállalás fontosságának hangsúlyozása volt a Szegedi Tudományegyetem hallgatói is jeleskedtek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés
Az egyhónapos kampány alatt több mint 30 felsőoktatási intézményben szervezett véradást az OVSz és az MVK, illetve a különböző vérellátó intézetekben és egyéb véradóeseményeken is adhattak vért az egyetemisták. A kampány keretében 1436-an nyújtották segítő karjukat, ebből 386-an első véradóként. A legtöbben, 214-en, a Szegedi Tudományegyetem képviseletében jelentkeztek véradásra.

A kampányhoz nyereményjáték is társult, melyben a nyár legnagyobb fesztiváljaira nyerhettek a résztvevők jegyeket, bérleteket. A sorsolás május 18-án lezajlott, a nyerteseket a véradáson megadott elérhetőségeiken értesítik a következő napokban.

Az akció egyben az egész évben zajló Felsőoktatási Véradóverseny egyik kiemelt programja is volt. A verseny továbbra is folytatódik, egészen az év végéig támogathatják a hallgatók véradásukkal az OVSz munkáját.

Forrás: voroskereszt.hu

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek