Bezár

Hírarchívum

10

Bronzérmet hozott az SZTE-SZRSC PomPom Girls a MEFOB Fesztiválról

Bronzérmet hozott az SZTE-SZRSC PomPom Girls a MEFOB Fesztiválról

2023. május 05.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem sportéletét egyre több kiemelkedő eredménnyel és a rendezvényeken való fellépéssel teszi színesebbé, színvonalasabbá az SZTE SZRSC PomPom Girls csapata. Legfrissebb eredményük egy dobogós helyezés a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mi is az a MEFOB?

A MEFOB a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokság rövidítése. Évente 40-45 sportágban rendez MEFOB-okat a MEFS (Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség) felsőoktatási intézményekkel, sportegyesületekkel és az adott sportági szakszövetségek közreműködésével. Az egyetemi országos bajnokságok célja egyrészt az, hogy népszerűsítse a sportokat a hallgatók körében és erősítse az intézményi identitást, másrész az, hogy segítse a FISU és az EUSA versenyekre a sportolók kiválasztását. A versenyeken a nemzetközi egyetemi sportban elfogadott szabályokhoz igazodva azok a sportolók vehetnek részt, akik a verseny időpontjában valamely felsőoktatási intézmény hallgatói vagy legkorábban a versenyt megelőző évben szerezték diplomájukat.

9

 

Mit takar a MEFOB Feszt?


A MEFOB Feszt az egyetemi sport legnagyobb fesztiválja, ahol egyszerre több egyetemi országos bajnokságot rendeznek meg. Idén a helyszíneket Debrecen városa és a Debreceni Egyetem adta 2023. április 28 - május 1. között. A fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet az egyetemista korosztály számára a rendeszeres sport fontosságára és közösségformáló erejére.

 

Az idei MEFOB Feszten a következő sportágak országos bajnokságát rendezték meg:

- atlétika

- cheerleading

- futsal

- kosárlabda

- sakk

- tenisz

- ultimate frizbi

- vízilabda

 

A PomPom Girls a Cheerleading MEFOB-on indult. Mit érdemes erről a bajnokságról tudni?


A versenyt a Debreceni Egyetem, a DEAC és a Magyar Cheer Szövetség közösen rendezte. A pontozás az Európai Cheer Szövetség versenyszabályzata alapján történt. A performance cheerleading szakág (táncosabb kategóriák, pl. freestyle pom, jazz, hip-hop) kategóriái szombat délután, míg a cheerleading szakág (emelésre építő kategóriák, pl. Partner Stunt, All Girl Group Stunt) kategóriái szombat este kerültek a színpadra.

 

6

Melyik kategóriában indult a csapat és mi lett az eredmény?

Az egyetemi pompon csapat a Show Cheer Team kategóriában indult, ami a cheerleading szakághoz tartozik, de lehet használni pompont, sőt más eszközöket is.

 

- Csapatunkról tudni kell azt, hogy alapvetően mazsorett sportban versenyzünk, nincs fiú a csapatban és nem profilunk az emelés. Éppen ezért választottuk a show kategóriát, ahol meg tudtuk mutatni azt, amiben igazán jók vagyunk. Kifejezetten a MEFOB-ra egy egész perccel megtoldottuk a versenykoreográfiát, előkerültek a szalagjaink és zászlós botjaink, illetve kihasználtuk a tornaszőnyeget és nehezítettünk az akrobatikán is. Emellett megtartottuk a mazsorett minden látványos elemét, a bonyolultabb térformákat, a pompon (át)dobásokat és a bonyolultabb, pörgős táncot. A sokféle eszköz és az összeszokott csapatmunka meghozta a gyümölcsét: az SZTE-SZRSC PomPom Girls a dobogó harmadik fokára állhatott. Hatalmas elismerés volt ez számunkra a cheerleading sportban jártas szakmai zsűritől - tudtuk meg dr. Uhljar Lucától, az SZTE-SZRSC PomPomGirls vezetőjétől.

1

 

Senior Show Cheer Team kategória eredménye:

1. helyezett - Pécsi Tudományegyetem
2. helyezett - Debreceni Egyetem
3. helyezett - Szegedi Tudományegyetem
4. helyezett - ELTE-Savaria Egyetemi Központ

 

 

Kik képviselték az SZTE-t?

A PomPom Girls csapat a Szegedi Rekreációs SC Pompon szakosztálya, vezetőjük és edzőjük dr. Uhljar Luca egyetemi tanársegéd és doktorandusz.

 

A csapat tagjai:

Buza Alexa (JGYPK aerobik edző)

Csizmár Adrienn (BTK szlavisztika)

Dobozi Vivien (BTK angol és közösségi művelődés tanári)

Fabó Csenge (GTK pénzügy és számvitel)

Hegyi Réka (GTK turizmus-vendéglátás)

Kobrehel Nikolett (TTIK programtervező informatikus)

Kondász Andrea (JGYPK rekreáció és életmód)

Koskai Odett (JGYPK rekreáció és életmód)

Kreisz Noémi (ÁJTK nemzetközi tanulmányok)

Lelóczki Éva (BTK néprajz)

Oravecz Fanni (TTIK környezetmérnök)

Somlyai Míra (GTK gazdálkodási és menedzsment)

Szabó Andrea (GTK gazdálkodási és menedzsment)

Török Petra (ÁJTK jogász)

dr. Uhljar Luca (GYTK doktori képzés)

Zacsik Nóra (GYTK gyógyszerész)


SZTEinfo/Dr. Uhljar Luca

A képek forrása a MEFS Facebook


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek