Bezár

Hírarchívum

Ágó Gergely, Nagy Anikó, Tajti Gabriella és Birkás Norbert a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara Kányádi Sándorról elnevezett versmondó és versillusztrációs versenyén

„A vers az, amit mondani kell” - Kiemelkedő eredményeket értek el a Szegedi Tudományegyetem versmondó hallgatói

„A vers az, amit mondani kell” - Kiemelkedő eredményeket értek el a Szegedi Tudományegyetem versmondó hallgatói

2023. június 09.
3 perc

Június első hétvégéjén két országos versmondó versenyt is rendeztek, és mindkét eseményen rangos díjakat kaptak a Szegedi Tudományegyetem hallgatói.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara Kányádi Sándorról elnevezett versmondó és versillusztrációs versenyt hirdetett a magyarországi és a Kárpát-medencei felsőoktatási intézmények hallgatóinak a kultúra- és hagyományápolás és Kányádi Sándor eszmei hagyatékának megőrzése érdekében.

2023. június 3-án, az országos egyetemi-főiskolai versmondó verseny 43 fős mezőnyében kiemelkedő eredményt értek el hallgatóink: Nagy Anikó, a BTK hallgatója és Ágó Gergely, a TTIK hallgatója arany fokozatú, Birkás Norbert, a BTK hallgatója bronz fokozatú minősítésben részesült. Felkészítő tanáruk Tajti Gabriella, az SZTE NKI Kulturális Iroda vezetője. A rangos zsűriben többek között a verseny alapítója és védnöke, dr. Havas Judit irodalomtörténész, előadóművész és Rubold Ödön, a Nemzeti Színház színművésze is részt vett.

A versillusztrációs versenyben az SZTE Juhász Gyula Pedagógus Kar hallgatói remekeltek, Kormányos Dóra arany fokozatú, Mari Patrícia és Mohl Dóra bronz fokozatú minősítésben részesültek. Felkészítő tanáruk Pillerné dr. Sonkodi Rita volt.

A Magyar Versmondók Egyesülete a Latinovits Emlékmű Alapítvánnyal és a balatonszemesi Latinovits Zoltán Művelődési Házzal közösen huszonnyolcadik alkalommal hirdette meg a Latinovits Zoltán Vers- és Prózamondó Találkozót és Versenyt. A találkozót 2023. június 3-án és 4-én, a színész halálának évfordulóján, Balatonszemesen rendezték. A versenyen a Kárpát-medencei középiskolás és felnőtt versmondók ifjúsági (14-21 év között) és felnőtt kategóriában (21 év felett) mérették meg magukat. A felnőtt kategória első helyezettje egyben a Latinovits-díj birtokosa is, aki onnantól a „Latinovits-díjas versmondó” cím viselésére is jogosult. A díj az egyik legrangosabb elismerés a versmondók körében, melyet idén a Szegedi Tudományegyetem PhD-hallgatója, Péter Lea vehetett át.

Péter Lea, a Latinovits Zoltán Vers- és Prózamondó Találkozót és Versenyen

Péter Lea (SZTE) a Latinovits Zoltán Vers- és Prózamondó Találkozó és Verseny díjazottja (balról)

A zsűriben Linka Ágnes és dr. Havas Judit előadóművészek, Pataki András és Wiegmann Alfréd rendezők, illetve Lutter Imre előadóművész, költő foglaltak helyet.

- Örülök, hogy mérhető eredménye van az elmúlt évek munkájának, a tehetséggondozásnak, a verses programok szervezésének. Az Egyetemi Tavasz és az Őszi Kulturális Fesztivál folyamatosan lehetőséget kínált az irodalom iránt elkötelezett fiataloknak. Örömmel tölt el, hogy az általunk évente kétszer meghirdetett vers- és prózamondó versenyre szép számmal jelentkeznek, folyamatos érdeklődést és lelkesedést tanúsítanak a hallgatók. A Vers délben programsorozat is különleges, értékhordozó. Büszke vagyok a Szegedi Tudományegyetem diákjaira és bízom benne, hogy a későbbiekben ők is büszkén emlékeznek vissza ezekre a szép évekre – értékelte az eredményt Tajti Gabriella, az SZTE NKI Kulturális Iroda vezetője.

SZTEInfo

Borítókép: Ágó Gergely, Nagy Anikó, Tajti Gabriella és Birkás Norbert a Károli Gáspár Református Egyetem Pedagógiai Kara Kányádi Sándorról elnevezett versmondó és versillusztrációs versenyén

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek