Bezár

Hírarchívum

SZTE_Kihivas_Napja

Együtt sportoltak a rektori hivatal dolgozói

Együtt sportoltak a rektori hivatal dolgozói

2023. június 01.
2 perc

A Kihívás Napja alkalmából sportos foglalkozásokkal, önvédelmi bemutatóval, jóga és irodában végezhető gerinctorna órákkal, valamint ügyességi feladatokkal várták május 31-én a rektori hivatal dolgozóit.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A nap főszervezője az SZTE Stratégiai és Fejlesztési Főigazgatóság volt, a program megálmodóit az motiválta, hogy a Rektori Hivatal munkatársait – az épületet használva – közös mozgásra buzdítsák a legváltozatosabb, sportos kihívásokon keresztül, hogy ne csak a Legzöldebb egyetemek, hanem a Legsportosabb egyetemek közé is tartozzon az SZTE. Prof. Dr. Rovó László rektor és Dr. Fendler Judit kancellár támogatását bírva, a rendezvényt hagyományteremtő szándékkal, a Sportközpont, a JGYPK Sporttudományi Intézet szakértő kollégáival, valamint a sportszakos hallgatók közreműködésével rendezték meg. Az esemény kipróbálóit, kötetlen és szervezett ügyességi, kreatív, csapat- és egyéni sportprogramokra hívogatták.

tollas

A munkába érkezőket a hivatal bejáratánál frissítő gyakorlatokkal, olyan egyszerű mozgásformák várták, melyekkel a legnagyobb sportolók a verseny előtti pillanatokban szokták koncentrációs (rajt) állapotukat optimalizálni. Akik az épületbe léptek, egyúttal arra is buzdítást kaptak, hogy ezen a napon a lift helyett, használják a lépcsőt. Erre külön motivációt adott a felvonó üzemen kívül helyezése.


Az első emeleti és a földszinti irodákban testtartásjavító foglalkozások várták az érdeklődőket. A Sportközpont munkatársa a gerinctorna prevenciós és rehabilitációs jelentőségéről beszélt, majd a konkrét gyakorlatokkal interaktívvá tette a bemutatót. Nagy népszerűségnek örvendtek a jóga órák és a Krav Maga önvédelmi sportbemutató is. A földszinti átriumban bárki megragadhatta a tollasütőt és ebben az exkluzív környezetben felállított pályán, megtapasztalhatta a tollaslabdázás örömét. A dolgozókat az emeleti erkélyen kardió gépek és a bátrakat testösszetétel mérés várta. A szervezők munkaidő után még egy kis extrával szolgáltak, az I. SZTE Ultibajnokság meghirdetésével.


KihivasNapja_2023
Az eseményen készült képek itt megtekinthetőek. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

– Azt tűztük ki célként, hogy az SZTE Rektori Hivatal munkatársait a legváltozatosabb sportos kihívásokon keresztül mozgásra buzdítsuk. Szerettük volna a kollégáinkkal kipróbáltatni azt, hogy az épületen, az irodáinkon belül is tehetünk aktivitásunk fenntartásáért, az egészségünk megőrzéséért. Az épületben dolgozó 193 munkatárs közül, több mint 70 fő vett részt a programokon. Jó volt látni a mozgásokban résztvevők kipirult arcát, mosolyát, és hallani, ahogy egymásnak mesélik sportos élményeiket – összegezte Fekete György stratégiai menedzser.

 

SZTEinfo

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek