kiemelt_educatio_2019

Az SZTE is részt vesz az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon

A Szegedi Tudományegyetem idén is részt vesz az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet 2023. január 12-14. között rendeznek meg Budapesten, a Hungexpo "A" csarnokában. A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén az SZTE 12 kara és Tanárképző Központja mutatja be képzési kínálatát. Az SZTE képviselői virtuális standdal is várják a továbbtanulás előtt állókat.

A Szegedi Tudományegyetem – mint a QS World University Rankings szerint Magyarország legjobb egyeteme – minden évben részt vesz az Educatio kiállításon. Az SZTE képviselői a HF30-as standnál várják az érdeklődőket, hogy első kézből adjanak választ a továbbtanulással kapcsolatos kérdésekre. A szegedi egyetem 12 kara és Tanárképző Központja a képzések széles skáláját kínálja: az agrár és bölcsészettudományi területektől kezdve a gazdasági, informatikai, jogi, pedagógusképzési, sport, műszaki és művészeti területeken át egészen az orvos- és egészségtudományi, valamint a társadalom és természettudományi területekig.

Aki ellátogat az SZTE standjához, a képzések, a kutatási és tudományos tevékenységek mellett mindent megtudhat a pezsgő szegedi diákéletről, a kollégiumokról, a tehetséggondozási programokról, a nemzetközi ösztöndíjakról, a szociális juttatásokról, a kulturális és sportolási lehetőségekről, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat munkájáról, a SZTEsók, a Coursera és a EUGLOH programokról. Az egyetem hallgatói örömmel osztják meg személyes tapasztalataikat akár a tanulmányaikról, akár a hallgatói életről, akár a diplomát követő jövőképről legyen szó. Az érdeklődők kézhez vehetik az egyetem 2023/2024-es tanévre szóló felvételi kiadványát, a legaktívabbak pedig SZTE-s ajándékokkal gazdagodhatnak.

Az online Educatio idén is lehetőséget ad arra, hogy a továbbtanulás előtt állók virtuális sétát tegyenek a standok között. A felületen megtekinthető a Szegedi Tudományegyetem 12 karának és Tanárképző Központjának bemutatkozó videója és letölthető a 2023/2024-es tanévre szóló felvételi kiadvány.

SZTEinfo


esza_felso

Nyiss a Jövőd Felé!Hallgatóink mondták

Tikvicki_Dora_kicsiTikvicki Dóra – BTK, elméleti nyelvészet

Nagyon vonzott Szegednek az a kettőssége, hogy nyugodt és családias a város, viszont nagyon pörgős az itteni egyetemi élet. Ezért kezdtem a Szegedi Tudományegyetemen az alapszakomat, illetve a mesterképzést is azért itt végzem el, mert az oktatás nagyon magasszintű és kiemelkedő színvonalú. A tanárok támogatóak, odafigyelnek a diákokra, tanulmányaikra. Az egyetemen kívül és belül is nagyon jók a lehetőségek, akár már hallgatóként fel lehet fedezni a munka világát.


Toth_Fanni_felveteliTóth Fanni - TTIK, programtervező informatikus

Az SZTE programtervező informatikus szakján igazán minőségi oktatást kapunk. Ami számomra pozitív, hogy tényleg azt kaptam, amire számítottam, amit hirdettek a nyílt napokon is. Ráadásul, ha valaki ügyes a programtervezésben még esélyt is kaphat, hogy a tanszékünkön dolgozzon. Sokan nem is tudják, de duális képzésben is lehet tanulni, ami nagyon sokat segít a gyakorlatias tapasztalatok megszerzésében, és az egyetem után komoly előnyt jelenthet ez a munkaerőpiacon.


További hallgatói vélemények >>>


Események

Rendezvénynaptár *