Bezár

Hírarchívum

mefs_dijazottak2

Négy SZTE hallgató "Az év egyetemi sportolója" díjazottak között

Négy SZTE hallgató "Az év egyetemi sportolója" díjazottak között

2023. december 05.
3 perc

Az SZTE díjazottak és eredményeik: Bóbis Botond (SZTE ÁJTK), Egyetemi Világjátékok, férfi vízilabda ezüstérem, Európai Egyetemek Kick-Box Bajnokság: Török Dóra Melinda és Miklós Alexandra Gabriella (mindkettő SZTE JGYPK), - ezüstérem, valamint Karácsondi Réka bronzérem (SZTE JGYPK).

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Budapesten rendezték meg a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) „Év egyetemi sportolója - Díjátadó gálát. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem - Dr. Koltai Jenő Sportközpontjában négy hallgató vehetett át elismerést a Szegedi Tudományegyetemről.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS), 2023. 11. 30-ai díjátadó gáláján az év legeredményesebb egyetemi élsportolóinak sportolóinak járó plakettet azok vehették át, akik 2023-ban a az év nemzetközi egyetemi versenyein érmes helyezéseket értek el, illetve a felnőtt sportági világbajnokságokon hallgatóként aranyérmet szereztek.

A Gálán köszöntőt mondott és díjat is adott át Dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos MEFS-elnök, Fábián László MOB-főtitkár Szabó László MPB-elnök, dr. Mészáros János NVESZ-elnök, prof. dr. Sterbenz Tamás TF rektor és Paragh Bianka, a HÖOK elnökhelyettese.

mefs_dijazottak

A beszédekben a megszólalók hangsúlyozták, hogy:

-A díjazottak mindegyike példaképként állítható a fiatalok elé.

-Akik átvehették az Év Egyetemi Sportolója díjat, bizonyítják, hogy nem kell választani az élsport és a tanulás között.

-Folyamatosan erősödik a magyar egyetemi sport, soha ilyen sok díjazott nem volt, mint idén.

-A Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség között kifejezetten jó a kapcsolat, és a jövőben is azért dolgoznak, hogy bebizonyítsák, élsportolóként is lehet jól tanulni, és egyetemi diplomát szerezni.

A 2022/2023-as tanévi MEFOB pontversenyben (összpontszám alapján) a Pécsi Tudományegyetem zárt az élen, a TF végzett másodikként, míg az ELTE hallgatói szerezték meg a bronzérmes pozíciót. A rendezvényen az SZTE-et képviselve részt vett dr. Tokodi Margaréta, az SZTE Sportközpont Igazgatója és Fekete György, az SZTE IKIKK Sport és Egészségfejlesztés Programvezetője.

me_mefob

Miklós Alexandra kiemelkedően teljesített az elmúlt időszakban is, így megérdemelt az elismerés

Az SZTE díjazottak és eredményeik: Bóbis Botond (SZTE ÁJTK), Egyetemi Világjátékok, Férfi vízilabda ezüstérem, az Európai Egyetemek Kick-Box Bajnokságán Török Dóra Melinda és Miklós Alexandra Gabriella (mindkettő SZTE JGYPK), - ezüstérem, Karácsondi Réka bronzérem (SZTE JGYPK).

mefs_bbkcsfgy

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség díjátadó gáláján sportegyesületi elfoglaltságai miatt Bóbis Botond személyesen nem tudott részt venni. (Bóbis Botond a férfi vízilabda-válogatottal az Egyetemi Világjátékokon a kínai Csengtuban szerzett ezüstérmet, amivel érdemessé vált a díjra.)

Botond a díjat a Szegedi Férfi Vízilabda Csapat edzéshelyszínén, a Tiszavirág Sportuszodában vette át. A „civilben” joghallgató játékosnak, Kiss Csaba vezetőedző és a csapat tagjai előtt, Fekete György SZTE Sport és Egészségfejlesztési programvezető adta át a MEFS „Év egyetemi Sportolója” díjat.

dij




SZTEinfo

Fotó és forrás: Fekete György, MEFS

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek