Bezár

Hírarchívum

SZTE SZIN

SZTEsók a Coca-Cola SZIN-en

SZTEsók a Coca-Cola SZIN-en

2023. augusztus 22.
3 perc

Idén is több mint két tucat hallgató, köztük Kaptás Flóra, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar hallgatója – immár másodjára – segít SZTEsóként a Szegedi Tudományegyetem népszerűsítésében a Coca-Cola Szegedi Ifjúsági Napokon. Az egyetem hallgatóiból álló csapat 2022 áprilisa óta támogatja a felvételizők és az első évfolyamosok egyetemi hallgatóvá válását, valamint informálja a fiatal érdeklődőket az intézmény legfontosabb tudnivalóiról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

– Korábban is vállaltál már önkéntes munkát a Szegedi Ifjúsági Napokon?

 

– A tavalyi évben SZTEsóként debütáltam, mint önkéntes a SZIN-en, több hallgatótársammal együtt. Ezt megelőzően azonban nem önkénteskedtem a fesztiválon. 2022-ben a Szegedi Tudományegyetem futurisztikus sátránál amellett, hogy informáltuk az érdeklődő fiatalokat a legfontosabb tudnivalókról, koordináltuk az egyetem szabaduló szobájában zajló játékot, amelyet az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság dolgozói álmodtak meg és hoztak létre. A játék Szent-Györgyi Albert életútjára épült, nagyon izgalmas és egyben tanulságos is volt ez a feladat. Gyakorolhattuk az emberekkel való gyors, érthető kommunikációt, népszerűsíthettük az egyetem egyik legfontosabb és legmeghatározóbb alakját, illetve mi magunk is részese lehettünk egy olyan játéknak, amely ingyen és bérmentve volt elérhető.

 


SZTE SZIN

 A SZTEsók tavaly mutatkoztak be a SZIN-en.


– Akkor, ha jól értem, az élményszerzés motivált arra, hogy idén is a szegedi egyetem önkénteseként vegyél részt a fesztiválon?

– Így van, nagyon jó érzés volt már tavaly is az SZTE-t képviselni, ezért döntöttem úgy, hogy idén is, mint SZTEsó veszek részt a fesztiválon, ahol egyúttal a csapattal azt is be tudjuk mutatni, hogy milyen a hallgatói élet egy fesztivál szemszögéből.

SZTE SZIN

Kaptás Flóra


– Emellett azért jutott időtök bulizni is?

 

– Természetesen, sőt a SZTEsóként végzett önkéntes munka lehetőséget nyújtott arra is, hogy még inkább megismerjük egymást és összekovácsolódjunk. Ez a több mint 30 főből álló csapat úgy gondolom, hogy egy nagyon fontos dolgot képvisel, méghozzá azt, hogy az egyetemi évek nemcsak a tanulásról szólnak, hanem sokkal több van bennük, csak az embernek meg kell találnia azokat a közösségeket, amelyek képesek arra, hogy ezeket a többletlehetőségeket megmutassák a számára. Mi ezen dolgozunk.


SZTE SZIN

 Idén is fergeteges hangulattal várják a fesztiválozókat!


– Te mit kaptál ettől a csapattól az elmúlt két évben?

 

– Sokkal nyitottabb lettem, közvetlenebb, révén, hogy az SZTE különböző social felületeire sok-sok tartalmat kell gyártani, amit ugyancsak nagyon élvezek. Míg magamtól nem posztolnék ennyi mindent egy-egy napomról, addig SZTEsóként kötelességemnek érzem, hogy képekkel, videókkal illusztráljam, hogyan néz ki egy vizsgára való felkészülés, vagy mivel jár részt venni a gyakorlatokon. És mivel a csapatban minden kart képviseli valaki, így arról is kapunk egy képet, hogy a saját karunk mellett, a többin, hogyan zajlik az oktatás, milyenek az elvárások, milyen nehézségekbe vagy épp milyen sikerekbe ütköznek a hallgatótársaink.


Pósa Tamara

Borítókép: Kaptás Flóra, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar hallgatója is ott lesz a SZIN-en.

Fotó: Bobkó Anna/ Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek