Bezár

Hírarchívum

SZTE_potfelveteli_2023

Állami helyeket is hirdet az SZTE a pótfelvételiben

Állami helyeket is hirdet az SZTE a pótfelvételiben

2023. augusztus 01.
2 perc

A Szegedi Tudományegyetem 10 kara hirdet pótfelvételit azok számára, akik nem jelentkeztek a 2023-as általános felsőoktatási felvételi eljárás során, vagy jelentkeztek, de nem nyertek felvételt egyetlen felsőoktatási intézménybe sem. Az önköltséges képzések mellett államilag finanszírozott helyekre is lehet jelentkezni, augusztus 6-ig.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A 2023-as központi felvételi eljárásban már felvételt nyert 7896 új hallgató mellé további elsőéveseket vár a Szegedi Tudományegyetem. Pótfelvételit hirdet az Állam-és Jogtudományi Kar, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Gyógyszerésztudományi Kar, a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, a Mérnöki Kar, a Mezőgazdasági Kar, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, valamint a Természettudományi és Informatikai Kar.

Az SZTE idén alap, mester, osztatlan, felsőoktatási szakképzéseken és szakirányú továbbképzéseken hirdet pótfelvételit, nappali, levelező és távoktatási formában. A pótfelvételi során állami ösztöndíjas és önköltséges képzéseket is hirdet az intézmény.

Jelentkezni kizárólag elektronikus úton lehet, legkésőbb 2023. augusztus 6-ig. A pótfelvételi során már csak egy képzés jelölhető meg, valamint csak azok jelentkezhetnek, akiket egyetlen általuk megjelölt képzésre sem vettek fel a július 26-án zárult általános eljárásban, vagy idén egyáltalán nem is jelentkeztek felsőoktatásba. A 2023. évi pótfelvételi tudnivalók, a jelentkezési útmutató itt érhető el. A meghirdetett szakok teljes listája itt olvasható.

Az SZTE által meghirdetett ösztöndíjakra a pótfelvételizők is pályázhatnak. A középiskolás diákok egyetemi beilleszkedését és későbbi szakmai fejlődését szolgálják a START, START+ és Zirzen Janka ösztöndíjprogramok, melyekre szeptember 11-ig lehet jelentkezni az SZTE Junior Akadémia oldalán.

SZTEinfo

 

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek