Bezár

Hírarchívum

Perger_Mentorhalo

Valódi világutazó érkezik Szegedre

Valódi világutazó érkezik Szegedre

2023. április 21.
1 perc

A Mentor(h)áló eddigi történetének első világutazója április 24-én, hétfőn este érkezik az IH Rendezvényközpontba. Perger István eddig a világ 80 országában járt, a szegedi és környékbeli közönséggel a varázslatos Selyemút mentén szerzett kalandjait osztja meg. Emberek, történetek, tájak és történelem igazi csemege az utazás és felfedezés szerelmeseinek.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Perger István, a Keletiből Hongkongba blog szerzője az elmúlt években bejárta az egykori Selyemút jelentős részét Kínától a volt szovjet Közép-Ázsián (Üzbegisztán, Kazahsztán, Türkmenisztán, Tadzsikisztán) és Iránon, Irakon, Szírián át Törökországig. Előadásában megelevenednek a Selyemút mentén élő emberek, történetek, tájak és a történelem. Az agyagkatonákról híres Hszian, az ujgurföldi Kasgar, az üzbegisztáni Szamarkand, Buhara, Híva. Ősi városok Kazahsztánban és Türkmenisztánban, a perzsiai Mashad és Nisapur csak néhány megálló ebből a hatalmas és izgalmas térségből.

Sok-sok képpel és videóval gazdagított előadása minden korosztály számára igazi csemegét kínál.

Az előadás címe: Kínától Irakig: utazások a Selyemút mentén

Az előadás időpontja: 2023. április 24. hétfő 18.00

Az előadás helyszíne: IH Rendezvényközpont, Szeged, Felső Tisza-part 2.

Jegyek személyesen az IH Rendezvényközpontban és online kaphatók.

Erre az előadásra a Szegedi Tudományegyetem dolgozói és hallgatói SZTE-kártya felmutatásával kedvezményes jegyeket vásárolhatnak a rendezvény helyszínén, az IH Rendezvényközpontban.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek