Bezár

Hírarchívum

Mini_tancol

Tripla arany minősítést szereztek az SZTE-SZRSC PomPom Girls csapatai

Tripla arany minősítést szereztek az SZTE-SZRSC PomPom Girls csapatai

2023. április 28.
2 perc

Az Országos Mazsorett Bajnokságon 240 versenyprodukciót láthatott a közönség különböző korcsoportokban és különböző diszciplinákban. A Szegedi Tudományegyetem hallgatóiból álló csapatok maximális teljesítményt nyújtva, háromszor is a legjobb értékelést kapták.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Kazincbarcika adott otthont a IX. MMSzSz Országos Mazsorett Bajnokságnak április 22-23-án, a Don Bosco Sportközpontban. A két napos versenyre 22 településről 26 egyesület, illetve körülbelül 500 fiatal érkezett.

A senior master kategóriákban rendkívül erős volt a mezőny, és kiélezett versenyre lehetett számítani. Az SZTE csapata abszolút rangidős volt a maga 23 éves átlag életkorával a jellemzően gimnazista versenyzők között. Annak ellenére, hogy a tornához közeli sportokban ez általában hátrányt jelent, a lányok motiváltan, maximális erőbedobással versenyeztek és nagyon szépen helyt álltak: mindhárom egység arany minősítést szerzett.

Az SZTE hallgatók eredményei:

- Senior master bot duó: 12. hely (15), arany minősítés

Csizmár Adrienn (BTK szlavisztika)

Oravecz Fanni (TTIK környezetmérnök)

Bot_duo_1

- Senior master pompon duó: 6. hely (7), arany minősítés

Pompon_duo_1

Hegyi Réka (GTK turizmus-vendéglátás)

Lelóczki Éva (BTK néprajz)

- Senior master pompon mini: 5. hely (6), arany minősítés

Buza Alexa (JGYPK aerobik edző)

Fabó Csenge (GTK pénzügy és számvitel)

Hegyi Réka (GTK turizmus-vendéglátás)

Lelóczki Éva (BTK néprajz)

Szőke Panna (Radnóti Gimnázium)

dr. Uhljar Luca (GYTK doktori képzés)

Pompon_mini

- A mazsorett sportban kétféle értékelése van a produkcióknak, így lehet helyezést és minősítést is kapni - magyarázza dr. Uhljar Luca, az SZTE-SZRSC PomPom Girls csapatkapitánya és edzője. - A helyezést a pontszám alapján kialakult sorrend adja. Ezzel szemben a minősítés a bemutatott gyakorlat minőségét mutatja meg. Minősítés előtt a bírók megkatározzák azokat a ponthatárokat, ami felett bronz, ezüst, arany vagy kiemelt arany minősítést ítélnek oda. Helyezéstől függetlenül mindenki kap valamilyen minősítést, mégpedig a versenygyakorlat végső pontszámának megfelelően. Így a mezőny erősségétől függően lehet utolsó helyen is állni arany minősítéssel, míg lehetne országos bajnok ezüst, akár bronz minősítésű produkció is (ez azonban nagyon ritkán fordul elő).

csoportkep

A Szegedi RSC csapata színvonalas producióit igazolja, hogy a négytagú zsűri mindhárom bemutatott produkciót arany szintre minősítette a IX. MMSzSz Országos Mazsorett Bajnokságon.

SZTEinfo

Fotó: SZTE-SZRSC PomPom Girls

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek