Bezár

Hírarchívum

jln

Televíziós riport az SZTE földrajzversenyéről

Televíziós riport az SZTE földrajzversenyéről

2023. április 24.
1 perc

A Jakucs László Nemzetközi Földrajzversenyen idén a rekordszámú versenyző mellett az M5 televíziós csatorna Novum című műsorának stábja is ott járt.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Földrajzi és Földtudományi Intézetben folyó kutatások és oktatás megismertetése is nagy hangsúlyt kapott azon a tanulmányi versenyen, amelyet több mint 10 éve rendeznek a Kárpát-medence legtehetségesebb középiskolás diákjai számára. A XII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyre idén rekordszámú jelentkezés érkezett: Magyarország minden vármegyéjéből és a határon túlról, Erdélyből és Délvidékről, is jelezték részvételi szándékukat a két fős középiskolai csapatok, akiket tanáruk segített a versenyre való felkészülés során. A döntőben versenyző csapatok három fordulóban mérték össze tudásukat: laborfeladatokat oldottak meg, szóbeli vitafeladatot adtak elő és kvíz is várta a versenyzőket.


Dobogóra állhatott az idei Jakucs László nemzetközi földrajzversenyen az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola csapata. Báló Dávidot és Géczi Dánielt, valamint felkészítő tanárukat, Izing Mátét tapasztalataikról, és arról is kérdeztük, miért éppen Bebekler lett a csapat neve.

A riportot Lévai Ferenc, az SZTE NKI újságírója készítette.


Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek