Bezár

Hírarchívum

SZTE Alma Mater Díj 2023

A Goodwill Pharma kapta idén az Alma Mater Díjat az SZTE Karriernapon

A Goodwill Pharma kapta idén az Alma Mater Díjat az SZTE Karriernapon

2023. április 18.
4 perc

Mintegy 80 kiállító kínált gyakornoki pozíciót és álláslehetőséget a Szegedi Tudományegyetem Karriernapján, ahol az idei Alma Mater Díjat a Goodwill Pharma Nyrt. képviselője vehette át. A rendezvényen részt vevő vállalatok megismerkedtek az SZTE hallgatóival, frissdiplomásaival, és informálták őket a legfontosabb tudnivalókról.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A régió legnagyobb álláskeresési fórumának 2023. április 18-án az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthont. Az SZTE Karriernapon a külföldi és hazai multinacionális vállalatok mellett, az állami cégek és szervezetek is bemutatkoztak. Az eseményen mintegy 1500 egyetemi hallgató és frissdiplomás gyűjtött információt a cégek nyitott gyakornoki pozícióiról, állásajánlatairól és a későbbi elhelyezkedési lehetőségekről. A résztvevők megismerték a munkáltatók elvárásait és feltérképezték, hogy miben érdemes fejlődniük ahhoz, hogy frissdiplomásként a lehető legjobb eséllyel induljanak el a munka világába vezető úton.

 

SZTE_Karriernap_galeria_KJA
Az eseményen készült képek a galériára kattintva tekinthetők meg.

A rendezvényt Prof. Dr. Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese nyitotta meg.

– Örömteli hír, hogy rekordot döntött azon cégek száma, akik részt kívántak venni a régió legnagyobb álláskereső fórumán. Az egyetem egyik legfontosabb célkitűzése a minőségi oktatás mellett az, hogy a hallgatók a diplomájuk megszerzése után magabiztosan, könnyen és gyorsan el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon. A megjelent mintegy 80 kiállító is azt bizonyítja, hogy igen nagy az érdeklődés az SZTE-n végzett és még tanuló hallgatók iránt. A Szegedi Tudományegyetem által kiadott diploma minőségi garanciát jelent. Ezt igazolják a statisztikai adatok is, ugyanis a nálunk diplomát szerzők 94 százaléka rövid időn belül elhelyezkedik – emelte ki köszöntőjében. Hozzátette: az SZTE népszerűsége nem vitatható, ezt tükrözik az országos és nemzetközi rangsorokban elért helyezések és az évről-évre egyre több felvételiző is.

 Prof. Dr. Gellén Klára, SZTE

Az SZTE oktatási rektorhelyettese nyitotta meg az eseményt.

Dr. Bene Tamás, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati igazgatója a 2023-as év Alma Mater Díjazottját méltatta. Az elismerést idén a Goodwill Pharma Nyrt. kapta, a kitüntetést Dr. Jójárt Ferenc, a Goodwill Pharma Nyrt. alapítója, tulajdonosa vette át.

– A cég régóta támogatja és segíti az egyetemet úgy az oktatás, mint a kutatás és a gyógyítás terén. Ezt bizonyítja az is, hogy a vállalat munkavállalóinak 30 százaléka egykori SZTE-s hallgató – fogalmazott a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati igazgatója. Hangsúlyozta: Szent-Györgyi Albert és a Szegedi Tudományegyetem neve szorosan összeforr a Goodwill Pharma nevével, ugyanis Szent-Györgyi Albert örökösei a Goodwill Pharmát bízták meg a védjegyoltalom alatt álló Szent-Györgyi Albert név gondozásával, amit alázattal és nagy tisztelettel folytatnak.

Dr. Bene Tamás, SZTE

 Dr. Bene Tamás a Goodwill Pharmát méltatta.

Dr. Jójárt Ferenc az elismerés átvétele után elmondta, hogy az Alma Mater Díj megerősíti azt, hogy sok munka van a cég és az egyetem közötti jó és harmonikus kapcsolatban.

 Dr. Jójárt Ferenc

Dr. Jójárt Ferenc

A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater Díját immár 17 éve minden évben olyan cég vagy szervezet kapja, amely az SZTE-vel szoros tudományos és/vagy szakmai kapcsolatot ápol, támogatja céljainak megvalósítását és kiemelt foglalkoztatója a Szegeden végzett hallgatóknak. Ez alapján minden évben az azt megelőző évek díjazottjai számára is nyitott a jelentkezés, és ezzel a lehetőséggel évről-évre élnek is a cégek.

Az eseményen átadták a 2022-es őszi állásbörze Kedvenc Kiállítója címet is, amit a látogatók szavazatai alapján a Roche kapott. A díjat Péter András, a Roche operatív HR vezetője vette át. Beszédében azt emelte ki, mennyire megtisztelő, hogy a 2022-es tavaszi állásbörze Kedvenc Kiállítója cím elnyerése után ismét ők vihetik haza a díjat.

SZTE Karriernapok

 Péter András átvette a Kedvenc Kiállító díjat.

A Szegedi Tudományegyetem negyedik generációs egyetemként nagy horderejű, gazdaságélénkítő programok motorja és zászlóshajója. Emellett aktív kezdeményezője a térség versenyképességét fokozó valamennyi innovációnak is. A tavasszal és ősszel megrendezett SZTE Karriernapok kiemelt feladta éppen ezért az, hogy minél szélesebb körű együttműködés alakuljon ki az egyetem és partnercégei között.

Pósa Tamara

Borítókép: A Goodwill Pharma Nyrt. kapta az SZTE Alma Mater Díjat 2023-ban.

Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek