Bezár

Hírarchívum

A_Szegedi_Tudomanyegyetemre_latogatott_a_roman_nagykovet

A Szegedi Tudományegyetemre látogatott a román nagykövet

A Szegedi Tudományegyetemre látogatott a román nagykövet

2023. április 28.
2 perc

Gabriel Sopanda, Románia budapesti nagykövete, Daniel Banu, Románia szegedi konzulátusának vezetője és Horia Mintaș, a budapesti román nagykövetség kereskedelmi és gazdasági tanácsosa tett látogatást 2023. április 26-án a Szegedi Tudományegyetemen.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A budapesti román nagykövetségről érkezett vendégeket Prof. Dr. Zakar Péter, az SZTE Nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese, valamint Dr. Bene Tamás, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság igazgatója fogadta.

Prof._Dr._Zakar_Peter_az_SZTE_Nemzetkozi_es_kozkapcsolati_rektorhelyettese

Prof. Dr. Zakar Péter, az SZTE Nemzetközi és közkapcsolati rektorhelyettese, valamint Dr. Bene Tamás, az SZTE Nemzetközi és Közkapcsolati Igazgatóság igazgatója Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A találkozó célja a romániai-magyar kapcsolatok élénkítése és az új együttműködési lehetőségek feltérképezése volt. A megbeszélés során közösen kiemelték, hogy a Szegedi Tudományegyetem előkelő helyet foglal el a térség gazdasági életében, valamint a két ország közelsége miatt a romániai hallgatók száma is kiemelkedő.


A_Roman_nagykovet_latogatasa_galeria_KJA
Képgaléria az előadásról, és a látogatásról. Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A találkozót követően Gabriel Sopanda nagykövet a romániai gazdaság helyzetéről, a vállalatok, valamint a cégek helyzetéről tartott előadást a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Az előadáson kitért a két ország közötti szoros gazdasági és mobilitási kapcsolatokra és biztatta a hallgatókat, hogy egy-egy fél éves mobilitás keretében jelöljék meg Romániát úticélként.

Romániából érkezett hallgatók közös képe a nagykövettel

Közös képen a hallgatók és a Gabriel Sopanda, Románia budapesti nagykövete Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Az előadást követően a Szegedi Tudományegyetemen tanuló, Romániából érkezett hallgatók közös képet készítettek a nagykövettel.

SZTEinfo

Borítókép: A Szegedi Tudományegyetemre látogatott a román nagykövet Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek