Bezár

Hírarchívum

Nyito_JUGYU_napok2023

A névadó jubileumára emlékezett az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

A névadó jubileumára emlékezett az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola

2023. április 13.
2 perc

140 évvel ezelőtt Szegeden született Juhász Gyula, a 20. századbeli Magyarország egyik legismertebb költője. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája a névadó poétára háromnapos rendezvénysorozattal emlékezett.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Nagy múlttal rendelkezik az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola. Az intézmény a névadója, a költő Juhász Gyula születésének 140. évfordulója alkalmából háromnapos programsorozatot szervezett. A nyitóprogramon az iskola Diákönkormányzatának képviselői koszorút helyeztek el Juhász Gyula sírjára, a szegedi Belvárosi temetőben.

jugyunapok005_oleles

A Juhász Gyula Gyakorlóiskolai Napok 2023. április 12-én villámcsődülettel indult az intézmény összes tanulójának és pedagógusának az aktivitásával. Az iskola igazgatója és vezetősége lelkesítő megnyitót tartott. A felcsendülő JUGYU-dal után az iskola közössége „Öleld meg az iskolád” címmel élőláncot alkotva fejezte ki kötődését anyaintézménye iránt.

A háromnapos programon a nyolcadikosok „A Tisza-parton ballagok” címmel irodalmi sétán felkutatják a Juhász Gyula emlékhelyeket Szegeden. A felső tagozatosok „Levéltöredék” mottóval, a játékosítás módszertanára építve, az iskola patinás épületében szabadulószobában teszik próbára ügyességüket. A diákönkormányzat tavaszi mulatságot szervez.

JUGYU

A Juhász Gyula Gyakorlóiskolai Napok programjának a zenei és logikai feladványok mellett része egy versillusztrációs verseny is „Tiszai csönd” címmel, ahová már korábban nagyszámú alkotás érkezett, és várja a zsűri értékelését.

Az iskola Alma mater fájára a diákok maguk alkotják meg üzeneteiket, hogy miért is szeretnek a JUGYU-ba járni. Néhány válasz: „Szeretek a JUGYU-ba járni, mert jó a közösség….”, „… mert itt vannak a barátaim…”, „… mert itt mindig mosolygós arcok fogadnak…”, „… mert itt jó a csapat…”

 

SZTEinfo

Forrás, fotó: JMA

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek