Bezár

Hírarchívum

Nyit_Bartok_Gyermekkar_1

Mindkét „aranyos” kórusára büszke az SZTE Juhász Gyula gyakorló iskola

Mindkét „aranyos” kórusára büszke az SZTE Juhász Gyula gyakorló iskola

2023. április 27.
2 perc

A megye ének-zene tagozatos iskoláinak versenyén a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Bárdos Kicsinyek Kórusa és Bartók Gyermekkara is kimagasló „aranyos” eredményt ért el.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Hosszú idő után mérhették össze énektudásukat a megye kórusai a KÓTA által meghirdetett versenyen. A világjárvány után megrendezett Éneklő Ifjúság Hangverseny a kodályi örökséget hivatott tovább vinni, s a méltán híres magyarországi kórusmozgalom sokgenerációs világába engedett bepillantást a szakma képviselőinek és az érdeklődőknek.

A 2023. április 19-én Hódmezővásárhelyen megtartott hangversenysorozatnak a Domonkos Nővérek Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolája adott otthont. A megye ének-zene tagozatos iskoláinak versenyén a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Bárdos Kicsinyek Kórusa és Bartók Gyermekkara is kimagasló eredményt ért el.

jBartok_Gyermekkar_1

Az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Gyermekkara Seres Brigitta karvezetésével nyert Arany minősítést. Fotó: P. Zs.

Arany minősítést szerzett az SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Bartók Gyermekkara Seres Brigitta karvezetésével; Arany minősítésről diplomát kapott a Bárdos Kicsinyek Kórusa Diamant Ágnes karvezetésével. Az Év kórusa címet is „haza hozták” a Hódmezővásárhelyen megrendezett Éneklő Ifjúság minősítő hangversenyről. Külön méltatták a karvezető művésztanárok magas minőségű művészetközvetítő munkáját.

jBardos_Kicsinyek_Korusa

Arany minősítésről diplomát kapott a Bárdos Kicsinyek Kórusa Diamant Ágnes karvezetésével az SZTE uhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolából. Fotó: P. Zs.

A több, mint 120 gyermeket számláló két gyerekkar a szegedi művészetoktatás, valamint a szegedi kóruskultúra több mint 60 esztendejének méltó hagyományait kívánja folytatni. A szakmai munkát jellemzi, hogy műsorukon Kodály, Ligeti, Bárdos és Daróci Bárdos Tamás legimpozánsabb kórusműveit szólaltatják meg. A szakmai zsűri dicsérte a repertoárválasztást épp úgy, mint a finoman kidolgozott szólammunkát, a karnagyok jól vezetett szakmai irányítását, valamint Nagy Ildikó és Varga Ákos zongorakísérők és Pintér Attila, illetve Póti Bálint trombitaművészek precíz, pontos játékát.

A „JuGyusok” ezzel az eredményükkel a jövő generációjához szeretnék azt az üzenetet eljuttatni, miszerint a kóruséneklés, a zene és a közös éneklés összetartó erejével újra és újra élményt és örömet tudnak adni előadóknak és hallgatónak, egyaránt.

SZTEinfo – P. Papp Zsuzsanna

Fotó: P. Zs.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek