Bezár

Hírarchívum

Beatles, SZTE

Beatles titkok és megfejtések

Beatles titkok és megfejtések

2023. április 14.
1 perc

Exkluzív rocktörténeti előadás az Egyetemi Tavasz keretében - a Cafe Radnóti ad otthont 2023. 04. 17-én, 18:00 órától annak az előadásnak, amely a Beatles titkokat igyekszik majd megfejteni Marsi József, Beatles-szakíró és Czutor Zoltán, zenész társaságában. Moderál: Pleskonics András.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Rocktörténet és az ezredforduló szelleme elnevezésű, általánosan művelő tantárgy a hazai felsőoktatás történetében egyedülálló szegedikum. A történeti és földrajzi zeneutazások résztvevői az elmúlt 18 évben igen tágas horizontokat jártak be Dr. Rock kalauzolásával. Ennek a hatalmas világjárásnak van néhány csillagrendszere, amelyek jelentőségét már talán nem is földi dimenziókban mérhetjük. Köztük is a legegyetemesebb a Beatles együttes zenéje – kifejezi ezt a róluk készült film címe is: Across The Universe.

Nem véletlen, hogy a közkedvelt kurzus ebben a félévben teljes egészében a Beatles jelenséget és annak kisugárzását dolgozza fel. Ezúttal „rendbontó” rocktörióránkra meghívtuk a hazai Beatles-irodalom egyik legtekintélyesebb szerzőjét, akivel a jelenség titkait, csodáit is megpróbáljuk megfejteni. Az élő dallamokat és akkordokat természetesen „A Czutor” szolgáltatja majd, aki a Beatles hagyomány leglelkesebb hazai ápolói közé tartozik.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek