Bezár

Hírarchívum

Bodo_Richard_Banhidi_Bence

Bánhidi Bence és Bodó Richárd is énekelt a 31. Trapp Napon

Bánhidi Bence és Bodó Richárd is énekelt a 31. Trapp Napon

2023. április 27.
4 perc

Az OTP-Bank-Pick Szeged válogatott kézilabdázói mellett más szegedi sztársportolók is részt vettek a 31. Trapp Napon. A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézete által szervezett eseményen a mozgásé, a sporté és a jókedvé volt a főszerep.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Testnevelési és Sporttudományi Intézete 2023. április 26-án, szerdán az SZTE JGYPK Topolya sori Sportcsarnokban már a 31. Trapp Napot rendezte meg. A sportnap megvalósítása hagyományosan a végzős sport- és rekreációszervező hallgatók vizsgafeladata.


31.Trapp_Nap_galeria_KJA
Kovács-Jerney Ádám fotói a képre kattintva láthatók

A megnyitón részt vett Dr. Forró Lajos, az SZTE JGYPK közkapcsolati dékánhelyettese, Dr. Tokodi Margaréta, SZTE Sportközpont vezetője valamint Hajdúné Dr. Petrovszki Zita, az SZTE Testnevelési és Sporttudományi Intézet intézetvezetője.

Dr Petrovszki Zita

Az SZTE TSTI intézetvezetője nem csak beszélt a Trapp Napon, hanem a a csapatok vetélkedőjében aktívan is részt vett Fotó: Kovács-Jerney Ádám

– A Trapp Nap intézetünk, illetve a korábbi testnevelés tanszék által minden évben megrendezett hagyománya, mely több mint 30 évre nyúlik vissza. Egy olyan sportszakmai program, melyet a harmadéves sport és rekreációszervező szakos hallgatók bonyolítanak le vizsgafeladatként sportszervezői tanulmányaik keretében. De ez a feladat tulajdonképpen bárkit utolérhet, testnevelőként és akár edzőként is kaphatunk ilyen megbízást. A sportrendezvények célja lehet, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmódra azon belül a sportolásra - mindegy milyen sport, a lényeg a rendszeresség. Célja lehet még, hogy egy-egy sportágat, mozgásformát népszerűsítsen, továbbá jó hangulatú versengést biztosítson; nem lesz másképp ez a mai napon sem, hiszen a szervezők számos színes programot kínálnak számunkra – hangsúlyozta Hajdúné Dr. Petrovszki Zita a megnyitón.

A három évtizedes múltra visszatekintő sportesemény idén is bővelkedett sztársportolókban és izgalmas bemutatókban. Olasz Anna olimpikon, világbajnoki ezüstérmes hosszútávúszó, Pádár Nikolett Európa-bajnoki bronzérmes úszó, aki néhány nappal a rendezvény előtt megnyerte a magyar bajnokságot 200 méteres gyorsúszásban, így bekerült a világbajnokságra utazó válogatottba, Nagy Péter, az SZTE alumnusa, Európa-bajnoki bronzérmes súlyemelő, Kiss Máté, a WBO interkontinentális bajnoka és Mocsári Bence, az SZTE hallgatója, parasportoló is aktuális információkról számolt be karrierjéről. Később az élsportolók az SZTE-s hallgatókkal felálló Vidux-SZRSE röplabdacsapat játékosaival és edzőjükkel, Fésűs Erzsébettel játékos vetélkedőn mérték össze tudásukat.

A programot színesítette a Sun City Rúd Fittness Stúdió bemutatója, Bakos Bence, a Gazdaságtudományi Kar Gazdálkodási és Menedzsment szakának harmadéves hallgatója, aki élőben adott elő dalokat. A Büntetésvégrehajtás kutyás bemutatója is nagy népszerűségnek örvendett, köszönhetően Larának és Rockynak, a két négylábú őrzőnek.

rúdfittness

Különleges sportágak bemutatóival minden évben találkozhatnak a Trapp Nap résztvevői, Fotó: Kovács-Jerney Ádám

Az SZTE SZRSC PomPom Girls bemutatója, Varga Máté, az SZTE volt hallgatójának kötélugrás bemutatója is sokakat lenyűgözött, akárcsak Silver Step Táncstúdió műsora, amit közös bemelegítés követett, majd a hallgatók játékos sportversenyei.

Az idei rendezvény különlegessége, hogy több, élvonalbeli szegedi sportcsapat játékosai is főszerepet kaptak. Köztük az OTP-Bank Pick Szeged válogatott kézilabdásai, Bánhidi Bence és Bodó Richárd is részt vett, és a pódiumbeszélgetés után még játékos feladatokra is vállalkoztak, például énekeltek. A magyar férfi kézilabdaválogatott tagjainak ezen felül bekötött szemmel kellett felismerniük csapattársaikat a hallgatók között a kezük vagy a vádlijuk alapján.

–A harmad éves rekreáció és sportszervező hallgatók jól vizsgáztak, igen tartalmas napon vagyunk túl. Minden hallgatónak megvolt a feladata, de a műsor folyamatát és rendjét mindenki tudta, és ha kellett, a másiknak besegített. Köszönöm a hallgatóknak és kollégáimnak is a segítséget – mondta el, Dr. Tokodi Margaréta, SZTE Sportközpont vezetője.

Trapp Nap 31

Az SZTE TSTI hallgatói számára az év egyik csúcseseménye a Trapp Nap, Fotó: Kovács-Jerney Ádám

A tornacsarnokon kívül is sok izgalmas állomás várt a hallgatókra, köztük lézerfegyveres ügyességi verseny, íjászat és a csapatok kispályás labdarúgó bajnoksága, de kipróbálhatták a Honvédség segítségével az airsoft fegyvereket is.


Karancsi_Zoltan_31._Trapp_Nap
Karancsi Zoltán képei a fotóra kattintva megtekinthetők

A sportnap tombolával és eredményhirdetéssel zárult, értékes ajándékokkal és nyereményekkel gazdagodtak a szerencsés és az eredményes hallgatók. Ezek alapján elmondható, hogy az SZTE végzős sport- és rekreációszervező hallgatóinak vizsgafeladata, a 31. Trapp Nap jól sikerült.

Lévai Ferenc

Nyitókép: Bodó Richárd és Bánhidi Bence a 31. Trapp Napon válaszolt a kérdésekre az SZTE hallgatói előtt, Fotó: Karancsi Zoltán

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek