Bezár

Hírarchívum

IMG_1261

Organikusan fejlődik az SZTE Alumni mentorprogramja

Organikusan fejlődik az SZTE Alumni mentorprogramja

2022. szeptember 29.
2 perc

2022. szeptember 28-án az SZTE Alma Mater 18. alkalommal indította el Alumni mentorprogram ciklusát. Az ünnepélyes megnyitón az SZTE diplomás közösségének társadalmi és gazdasági ereje, valamint az organikus fejlődés került fókuszba. A program 2014-es indulása óta már 650 esetben segített a résztvevő hallgatóknak, és a 2022-es őszi ciklus kezdetekor 1211 potenciális mentor ajánlotta fel segítségét 36 országból.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Mi az az alumni mentorálás? Személyes kapcsolat egy tapasztalt szakember és hallgató között. A mentor megosztja tudását és tapasztalatait a hasonló pályára készülő hallgatóval, hogy segítse annak szakmai előmenetelét. A mentor és mentorált közti kapcsolattartás rugalmas és kötetlen, a két fél megegyezésén alapul és a felek lehetőségétől és igényétől függ. Ereje abban rejlik, hogy az együttműködés az egyéni igényekhez igazodva, egyéni problémákra reagálva segít rendszerszinten a munkaerő-piaci kihívások esetében.


Alma_Mentor_program
Képgaléria a program megnyitójáról

 

- A Szegedi Tudományegyem társadalmi beágyazottsága az egyetemi rangsorok mérőszámai alapján kiváló. A közvetlen környezeti, gazdasági hatást példázza az is, hogy alumni közössége ilyen aktív, hogy a különböző területeken tevékenykedő tagjai felajánlják szakmai támogatásukat. Mindazt az esszenciális tudást, tapasztalatot, élményt, amelyet egyetemista korukban kaptak alma materüktől, most visszaadják az őket követő generációknak - emelte ki Dr. Bene Tamás, a Szegedi Tudományegyetem Nemzetközi és Közkapcsolati igazgatója, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az SZTE évek óta az első helyen áll a magyarországi egyetemek között a Times Higher Education Impact Ranking (THE) rangsorában, amely a felsőoktatási intézmények gazdasági, társadalmi hatását és felelősségvállalását vizsgálja.


IMG_1367

 

A hallgatók számára a mentorálási együttműködésen túl az idei szemeszterben az Országos Önbizalom-növelde Programhoz kapcsolódva csoportos tréninget tart Bóné Ágnes mentor, míg mentorok által alakított Alumni Mentor Klub Seres Erika HR szakértő, mentor házigazdaságával 2 alkalommal tervez kötetlen találkozót az őket leginkább érdeklő témák átbeszélésre.


IMG_1394

 

Prof. Dr. Görög Márta, alumni ügyekért felelős rektori megbízott beszédében a közösség aktív erejét hangsúlyozta. - A most „nagykorúvá” lett Alumni mentorprogram ciklusról-ciklusra, organikusan fejlődött. Minden kezdeményezés a résztvevő alumni mentorok és hallgatók irányából érkezik, ami lehetővé teszi, hogy a program a valódi igények, és tapasztalatok mentén haladjon. Az SZTE Alma Mater munkatársai a programmal a kereteket és a háttértámogatást biztosítják, de az együttműködések és programok tartalmi mélysége az aktív közösség hatása – fogalmazott Prof. Dr. Görög Márta.

 

IMG_1516

A nemzetközi elismerésben is részesült Alumni Mentorprogramhoz csatlakozhat minden, a Szegedi Tudományegyetemen, vagy jogelőd intézményeiben diplomát szerzett, kutató, vagy dolgozó.

SZTEinfo

Fotó: Kósa Boglárka

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek