Bezár

Hírarchívum

szrse_KocsisAliz

A tabella élén telel a Szegedi Tudományegyetem hallgatóival felálló röplabdacsapat

A tabella élén telel a Szegedi Tudományegyetem hallgatóival felálló röplabdacsapat

2022. november 16.
3 perc

Lejátszotta összes 2022-es hazai mérkőzését a Szegedi Tudományegyetem hallgatóit is a soraiban tudó Vidux-Szegedi Röplabda Sportegyesület férfi röplabdacsapata. A fölényes győzelmeknek köszönhetően az SZRSE listavezető a férfi NB I Liga Alapszakaszban.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az alapszakasz eddigi mérkőzéseiből az SZRSE férfi együttese egy kivétellel minden találkozót győzelemmel zárt. A mérkőzéseken való sikeres végkifejletek is azt mutatják, hogy a csapat olyan dinamikával és összetartással rendelkezik, amely kiemelkedő a mezőnyben. Kiegyensúlyozott teljesítményüknek köszönhetően, egyre közelebb kerülnek céljukhoz, az első hely megtartásához.

viduxszrse_

A Vidux-Szegedi RSE férfi csapata, fotó: Kocsis Alíz


A Vidux-Szegedi RSE férfi felnőtt csapat SZTE hallgató tagjai: Kasnyik Bence, Honti Szilárd, Csendes Csaba és Polyák Ábel. Az együttes a bajnokságon kívül a Magyar Kupában is részt vesz. A sorozat első mérkőzését a Szegedi Városi Sportcsarnokban vívták, melyet szintén megnyert a Vidux-SZRSE felnőtt férfi csapata, így előnnyel várhatja a Gamma Party CO elleni visszavágót.

- A Magyar Kupában az előző évek sorsolásai nem voltak számunkra kedvezőek, az Extraligás ellenfelek kiejtettek az első fordulóban, de idén azonos ligában játszó ellenfelet kaptunk, és az erőviszonyokat figyelembe véve, reális cél lehet a legjobb nyolc közé jutás – mondta el Polyák Ábel, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar földtudomány mesterszakos hallgatója, az SZRSE libero játékosa. Majd hozzátette, hogy a későbbi fordulókban a cél nem feltétlen a meccs kimenetelére vonatkozik, hanem a többi csapattól való tanulásra és az adott napi teljesítményükre, összhangra, leleményességre, valamint hogyan tudnak egymásra maximális fegyelmet fordítani.

A hallgató kiemelte, hogy a szezon elején tapasztalt formához képest jó irányba változott a csapat, a mérkőzéseken nagyobb összhangban tudnak játszani. A röplabdában kulcsfontosságú, hogy mindenkinek hozzá kell tennie a saját részét a sikerhez, ami alázatra és odafigyelésre tanít. Játék közben a lényeg a másik mozgásának és szokásainak megtanulásán van. Bár nem röplabdázik olyan régóta, mint csapattársai, a pályán való egyenrangúság, a tudásuk összehangolása az, ami miatt szeret játszani.

- Ha valaki nem teszi oda magát, a csapattársakkal szúr ki, így ez folyamatos motivációt ad a legjobb teljesítmény nyújtására. Az utóbbi időben erre éreztünk rá, ezt a bajnokság jelenlegi állása is tükrözi, elsők vagyunk a tabellán. Sok motivációt tudnak adni a szurkolók, akik szép számmal ki szoktak jönni a hazai meccseinkre, hálásak vagyunk nekik a támogatásért, várjuk őket a továbbiakban is.

 

A következő hazai mérkőzés 2023. január 15-én lesz a József Attila Általános Iskolában (Lila iskola), addig pedig idegenben kell még pályára lépniük néhány alkalommal.

tklogo

A hallgatóknak és a csapatnak gratulálunk és további sikereket kívánunk!

Lénárt Dóra

Borítókép -Hazai mérkőzésen támad az SZRSE, Fotó: SZRSE/ Kocsis Alíz

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek