Bezár

Hírarchívum

315735254_599635102161989_5515310269093121771_n

Horváth Levente az SZTE jogi karán mutatja be kínai geopolitikai gondolkodásról szóló könyvét

Horváth Levente az SZTE jogi karán mutatja be kínai geopolitikai gondolkodásról szóló könyvét

2022. november 18.
1 perc

A 21. századra az „atlanti korszak” 500 éves időszaka lassan lezárul, és az eurázsiai korszak veszi kezdetét, amelyben Kína igen jelentős szerepet kap. 2022. november 22-én, kedden a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán mutatja be erről szóló könyvét Dr. Horváth Levente Ph.D., Kína-szakértő, korábban Magyarország Sanghaji Főkonzulja. A 17 órakor kezdődő esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Az új világrend formálódása során nagy átrendeződések zajlanak. Ahhoz, hogy világosan láthassuk a geopolitikai változások mozgatórugóit, összefüggéseit, és Magyarországot is megfelelően pozícionáljuk, fontos, hogy megismerjük az új vezető nagyhatalmak gondolkodásmódját. Horváth Levente egykori sanghaji főkonzul, a Magyar Nemzeti Bank volt elnöki főtanácsadója, jelenleg a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ igazgatója, tapasztalatait, tudományos kutatásait felhasználva, kínai forrásokra alapozva kötetével új szempontokat és egy teljesen új geostratégiai szemléletet ad könyvében.

A szerző a konfuciuszi tanításokon alapuló, 5000 éves kultúrával rendelkező Kína szemszögéből mutatja be a 21. század egyik legnagyobb multilaterális együttműködését, a kínai „Egy övezet, egy út” kezdeményezést, amelyről eddig átfogó, magyar nyelvű könyv vagy tanulmány még nem készült.

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán, november 22-én, kedden 17 órától Dr. Horváth Levente tart bemutatót a könyvéről. A program az SZTE Konfuciusz Intézet, az SZTE ÁJTK Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézete, valamint a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ közös szervezésében valósul meg.

Az esemény ingyenesen látogatható, de előzetes regisztrációhoz (lawschool@szte.hu) kötött.

Forrás és nyitókép: SZTE Konfuciusz Intézet

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek