Bezár

Hírarchívum

_mg_7698

Tanulmányírás történelmi jelentőséggel bíró pályatételek mentén az SZTE ÁJTK-n

Tanulmányírás történelmi jelentőséggel bíró pályatételek mentén az SZTE ÁJTK-n

2022. március 30.
2 perc

Graduális és doktori képzésben résztvevő hallgatóik részére hirdet centenáriumi tanulmányírásra pályázatot az SZTE Állam- és Jogtudományi Kara - a pályázat kiírásának célja a Szegedi Tudományegyetem jogelődje, a Magyar Királyi Kolozsvári Tudományegyetem – mely később Ferenc József nevét viselte – alapításának 150. és Szegedre költözésének 100. évfordulójára emlékezve, a Kar hallgatóinak bevonása a tudományos programok körébe.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A felhívásban szereplő pályatételek érdekessége, hogy azokat eredetileg 1921 és 1941 között írta ki a Kar akkori vezetése a joghallgatók számára.

 

- A centenáriumi tanév, majd a következő, a jogász képzés 150 éves évfordulójához kötődő tanév a Karunk múltjára tereli a figyelmet. Jelen pályázati felhívás a hagyományok tiszteletét, valamint az elődeink által is megfogalmazott és vallott, tudományos értékteremtésen nyugvó szemléletmódot kihangsúlyozva arra biztatja hallgatóinkat, hogy ugyanazon címmel és témában készítsék el pályaműveiket, ahogy azt tették hallgató elődeik 80-100 évvel ezelőtt – emelte ki Prof. Dr. Görög Márta, az SZTE ÁJTK dékánja.

 

A pályázók két feltétel mentén pályázhatnak:


- a pályázók a pályamunkák benyújtásakor aktív hallgatói jogviszonnyal kell, hogy rendelkezzenek és jogász szakos, illetve mester képzésben résztvevő hallgatók kell, hogy legyenek;
- vagy a pályamunkák benyújtásakor a Kar aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező doktorandusz hallgatói kell, hogy legyenek.

Díjazás kategóriánként:

 

1. helyezés: 200.000 Ft.

2. helyezés: 150.000 Ft.

3. helyezés: 100.000 Ft.

 

Fontos:


1. A pályaművek benyújtási határideje: 2022. szeptember 15. A benyújtás a Dékáni Hivatalba - a tudományos és általános dékánhelyettesnek címezve – történik elektronikus úton, PDF formátumban (ajtk.dekani@juris.u-szeged.hu).
2. A pályaművek bírálatának határideje: 2022. október 15. A beérkezett pályaműveket háromtagú bírálóbizottság értékeli. A bírálóbizottság döntésével szemben nincs helye jogorvoslatnak.
3. A díjak ünnepélyes keretek között kerülnek átadásra, a díjazott dolgozatokat pedig megjelentetik.

 

A pályatételek, és a pályázat leadásához szükséges mellékletek IDE kattintva érhetők el.


SZTEinfo - Pósa Tamara


Fotó: Bobkó Anna



Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek