Bezár

Hírarchívum

20220316_152021

Az SZTE is részt vett a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán, a MIPIM-en

Az SZTE is részt vett a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán, a MIPIM-en

2022. március 22.
3 perc

A Szegedi Tudományegyetem is képviseltette magát a világ legnagyobb ingatlanfejlesztési kiállításán, a MIPIM-en, ahol lehetőség nyílt ingatlanfejlesztőkkel, potenciális befektetőkkel és a jelen lévő érdeklődőkkel is a személyes találkozásra. A Tisza-parti város oktatási intézménye egyedüli magyar egyetemként mutatkozott be a kiállításon, és vettek részt képviselői a rendezvényeken, workshopokon, kerekasztal-beszélgetéseken.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Jelentős érdeklődés mellett mutatkoztak be a magyarországi ingatlanfejlesztések az 1990 óta megrendezett MIPIM-en. Az ingatlanszakma egyik legrangosabb nemzetközi kiállítását március 15-18. között rendezték meg Cannes-ban. A Magyarország-Budapest-stand szervezői – a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA), a Budapest Fejlesztési Központ (BFK), az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület (IFK) és a Liget Budapest Projekt – több milliárd eurót meghaladó magyarországi fejlesztéseket mutattak be. A stand Szeged, Budapest és Debrecen beruházásainak népszerűsítése mellett ismertette a legjelentősebb magyarországi ingatlanfejlesztők – ATENOR, Futureal-csoport, GLP, TriGranit, WING – városarculatot alakító fejlesztéseit, amelyeket a tervek szerint 2024-ig átadnak.

 20220315_112109

A Magyarország-Budapest-standon egyedüli magyar egyetemként vett részt az SZTE, egyúttal a dél-alföldi régiót és Szeged városát is képviselve. Külön erre az alkalomra Szeged városát és a Szegedi Tudományegyetem projektjeit bemutató kiadvánnyal készült az SZTE.

Prof. Dr. Csóka Ildikó, a Stratégiai és Fejlesztési Főigazgatóság stratégiai főigazgatója külön programpontban mutatta be a Szegedi Tudományegyetemet, mint tudásközpontot és az innovációs ökoszisztéma motorját, valamint ismertette a vonatkozó működési elveket és kiválósági területeket. Bemutatásra került az SZTE kiemelt fejlesztési területe, a Science Park Szeged, ahol az Egyetem Tudományos és Innovációs Parkot épít.

20220316_110251

A részvétellel az Egyetem, a Science Park Szeged, a Dél-Alföld és a Tisza-parti város megismertetése, népszerűsítése, illetve a lehetséges ingatlanbefektetők, betelepülők és K+F Központok Tudományos és Innovációs Parkba való bevonzása volt a legfőbb cél, amely hosszú távon a régió gazdaságának élénkítésére és az SZTE ebben való szerepének erősítésére szolgál.

A nemzetközi ingatlanos seregszemlén nagy volt az érdeklődés a magyar stand iránt, hiszen több rangos nemzetközi díjjal elismert fejlesztés jutott már a tervektől a megvalósítási szakaszba. A Magyar Zene Házát például a CNN és a World Architecture Community (WAC) is 2022 egyik legjobban várt új épületének nyilvánította. A tervek alapján 2019-ben Európa legjobb középületének választották a rangos londoni International Property Awards megmérettetésen, amely az ingatlanszakma egyik legnagyobb, széles körben jegyzett elismerése. 2020-ban pedig a világ legjobb zenei tematikájú fejlesztésének járó fődíjat kapta meg: az amerikai Music Cities Awards kiírásában a legjobb zenei tematikájú ingatlanfejlesztésnek járó kitüntetését. Az idei MIPIM-en aztán a Magyar Zene Háza elnyerte fődíjat: a zsűri különdíját.

A Cannes-i kiállításon a világ több mint száz országából, 25 ezer vezető szakember és befektető vett részt. A rendezvény évről-évre egyre több jövőbeni befektetést, jelentős üzletszerzési lehetőségeket, valamint fejlődési irányokat mutat a részt vevő országoknak.

SZTEinfo

Forrás: ifk-egyesulet.hu

Fotó: Mátyás Dénes

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek