Bezár

Hírarchívum

IMG_9875

Szegedre látogattak a Coursera képviselői

Szegedre látogattak a Coursera képviselői

2022. március 16.
2 perc

2022. március 11-én a Szegedi Tudományegyetemre látogatott a Coursera delegációja. Anthony Tattersall, az EMEA elnökhelyettese, Andy Poole, a Coursera egyetemi ágazatának partnerségi igazgatója és Benjamin Scheneider, a Coursera üzleti ágazatának ügyfél elégedettségi menedzsere az Egyetem vezetőivel a két éve tartó együttműködés eredményeit és tapasztalatait vitatta meg.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A vendégeket Prof. Dr. Rovó László, az SZTE rektora; Dr. Fendler Judit, az SZTE kancellárja; Prof. Dr. Csóka Ildikó, az SZTE Minőségfejlesztési és Stratégiai Főigazgatóság főigazgatója; Prof. Dr. Gellén Klára, oktatási rektorhelyettes, Szakál Péter, oktatási igazgató és Dr. Kocsis Lilla, irodavezető fogadta.


IMG_9898

 

A Szegedi Tudományegyetem és a Coursera két éve működik együtt, így a szegedi hallgatók a Coursera for Campus program keretében ingyen férnek hozzá a világ legnagyobb oktatási platformjának tananyagaihoz. A több mint 80 millió hallgatót vonzó felületen olyan egyetemek és vállalatok kínálják kurzusaikat, mint a Yale, a John Hopkins Egyetem, az IBM, a Microsoft vagy a Facebook. A megszerzett tudásról hivatalos igazolást adó kurzusokon, vállalati képzéseken sok szegedi hallgató tanult, akik tudásukat kreditekre válthatták. A program vonzó az SZTE oktatóinak is, akik a Coursera tananyagokat változatosan építették be a képzésekbe, akár egyes kurzusok teljes kiváltásával. Mindemellett a platform az adminisztratív területen dolgozó kollégáknak is lehetőséget nyújt például a nyelvtudásuk vagy az informatikai ismereteik fejlesztésére.


IMG_9887

 

A delegáció látogatásának célja az volt, hogy összegezék az elmúlt két évet, az együttműködés eredményeit és tapasztalatait, illetve, hogy a globális trendek kontextusában értelmezzék a szegedi hallgatók teljesítményét.

 

A Coursera for Campus használata révén modern, a munkerőpiac elvárásait követő ismeretek épültek be a helyi képzésekbe, versenyképes tudást nyújtva a hallgatóknak – egy az online oktatást élménnyé és jól szervezett folyamattá tevő környezetben.

 

- Mivel korlátlan hozzáférést biztosítunk a nemzetközileg releváns készségekhez, minden szegedi hallgató maga állíthatja össze az egyetemi évei alatt megszerzett tudás témaköreit, függetlenül attól, milyen szakra jár – emelte ki Anthony Tattersall, aki hozzátette, hogy a szegediek körében - felismerve a munkáltatók igényeit - különösen népszerűek az adattudományi, az informatikai és a gazdasági kurzusok.


SZTEinfo - Kocsis Lilla

Fotó: Bobkó Anna

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek