Bezár

Hírarchívum

SZTE_photos

A Szegedi Tudományegyetem fogadja az Ukrajnából érkező hallgatókat

A Szegedi Tudományegyetem fogadja az Ukrajnából érkező hallgatókat

2022. március 30.
2 perc
Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Magyarország az Európai Unió és a NATO elkötelezett tagjaként garantálja a Magyarországon élők és tartózkodók biztonságát és megad minden segítséget az Ukrajnából menekülteknek.

 

A Szegedi Tudományegyetem mindent megtesz azért, hogy segítse azokat, akik a háború sújtotta Ukrajnát elhagyva Magyarországon szeretnének tanulni. Az intézmény lehetőséget ad számukra, hogy az SZTE graduális képzéseihez kapcsolódjanak.


Jelentkezni a DreamApply felületen, az alábbi linken lehet: https://apply.u-szeged.hu/

 

Az intézmény kéri a jelentkezőket, hogy adják meg a DreamApply felületen a regisztráció során vagy azt követően a „Ukraine 2022” jeligét (trackert).

Mivel a tavaszi félév szorgalmi időszaka már több mint egy hónapja elindult, ebben a félévben vendéghallgatói státuszra veszi fel az SZTE az érdeklődőket, akiknek nem kell jelentkezési és vizsgadíjat fizetni, ingyenes számukra a vendéghallgatói státusz, illetve képzési költség alól is mentesülnek a félévre. A szemeszterben az így felvett vendéghallgatók részére az SZTE online kurzusokat hirdet. Sikeres teljesítésükkel krediteket is szerezhetnek.

 

A félév során az érintett szakok és karok munkatársai felmérik a jelentkezők szakmai tudását az általuk csatolt dokumentumok és személyes beszélgetések alapján. Amennyiben a jelentkező megfelel az akadémiai feltételeknek, be tud csatlakozni az őszi félévtől a normál tanrend szerinti képzésbe. Azokat a tantárgyaikat, amelyeket az SZTE elismer, természetesen beszámítja a megfelelő kreditszámmal.

 

A már felvett vendéghallgatók pályázhatnak meghatározott időre szóló rendkívüli ösztöndíjra, amely az Erasmus+ programból valósul meg. Ennek részleteiről elektronikus úton értesíti az SZTE az érintetteket, felvételüket követően.

A szociálisan rászorulók részére kollégiumi szállást és ellátást is biztosít az intézmény.

 

Fentieken túl kialakítás alatt áll egy állami ösztöndíjprogram is, mellyel további anyagi segítséget szeretne nyújtani az Egyetem az Ukrajnát elhagyni kényszerült hallgatóknak. Erről további információ az alábbi linken olvasható: https://tka.hu/new/16255/bridge-for-transcarpathia


SZTEinfo

Fotó: Sahin-Tóth István

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek