Bezár

Hírarchívum

Solvay-dij_2

Nézzük együtt a Solvay-díjat elnyert Karikó Katalint kitüntető ceremóniát!

Nézzük együtt a Solvay-díjat elnyert Karikó Katalint kitüntető ceremóniát!

2022. március 28.
1 perc

A tudományt és a kutatót együtt ünnepelhetjük a 2022-es Solvay-díjat elnyert Karikó Katalin kitüntetési ceremóniáján. Nézzük együtt 2022. március 29-én 16 óra 30 perctől az élőben közvetített ünnepséget!

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A Tudomány a Jövőért Solvay-díj a jelentős felfedezéseket ismeri el. Megírtuk: 300.000 euróval járó tudományos díjat a jövőben segíthet adományoz a Solvay Karikó Katalinnak.

A 2022-es Solvay-díj Karikó Katalin első kémiai kitüntetése. Az SZTE kutatóprofesszora a szintetikusan előállított hírvivő RNS (mRNS) biokémiai módosításán végzett munkájáért kapja az elismerést. Karikó Katalin felfedezései tették lehetővé a Covid-19-járvány megfékezésében szerepet játszó vakcinák gyors kifejlesztését. Az mRNS vakcinák sok életet mentenek meg. A hírvivő RNS-en alapuló terápia a jövőben segíthet más betegségek, például a rák, az influenza, a malária vagy a HIV elleni küzdelemben.

A belga királyi család jelenlétében tartják a díjkiosztó ünnepséget, amelyet 2022. március 29-én (kedden) 16 óra 30 perctől élőben közvetítenek, de a programra regisztrálni kell.

Csatlakozz Te / Ön is ehhez a kivételes eseményhez!

Nézzük együtt a 2022-es Solvay-díjat elnyert Karikó Katalin kitüntetését! Az SZTE kutatóprofesszorát köszöntő ünnepséget az első kémiai konferencia 100. évfordulóján tartják,

 

SZTEinfo

 

Karikó Katalinnal, a Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszorával kapcsolatos további információk elérhetőek az SZTE weboldalán, hírportálján, illetve az SZTE Klebelsberg Könyvtár honlapján.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek