Bezár

Hírarchívum

pexels-negative-space-34088

Megnyitotta a szemesztert a Coursera for SZTE program

Megnyitotta a szemesztert a Coursera for SZTE program

2022. március 01.
1 perc

2022. február 24-én Coursera for SZTE félévnyitó várta a program iránt érdeklődő oktatókat.

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

A rendezvényt Prof. Dr. Gellén Klára oktatási rektorhelyettes nyitotta meg, majd Szakál Péter oktatási igazgató és Dr. Tarkó Klára számolt be a Coursera kurzusokkal kapcsolatban szerzett tapasztalatokról: a világ legjobb egyetemeinek és vállalatainak online tananyagait egyre többen használják az egyetemi kurzusokat kiegészítő forrásként, sőt azokat kiváltó alternatív lehetőségként. Dr. Tarkó Klára arról is beszélt, hogy milyen eszközök és módszerek segítenek, ha valaki egy teljes kurzus magyar nyelvű fordítására vállalkozik, vagy esetleg saját tananyagot fejlesztene a platformra.

Ezt követően Varga Bertold, harmadéves biológia szakos hallgató és Szabó István másodéves joghallgató számoltak be élményeikről, és mutatták be, milyen az oktatási felület használata a hallgatók nézőpontjából. Mindketten hangsúlyozták, hogy a Coursera naprakész, sokszínű és ráadásul hallgatóbarát felület, ahol a tanulás szórakoztató és értékes időtöltés.

Az SZTE oktatói továbbra is csatlakozhatnak a online munkacsoporthoz, akár saját kurzus fejlesztésében, akár Coursera tananyagok felhasználásában gondolkodnak. További információ a coursera@szte.hu címen kérhető.

SZTEinfo

Cikk nyomtatásCikk nyomtatás
Link küldésLink küldés

Aktuális események

Rendezvénynaptár *

Kapcsolódó hírek